Käyntiosoite:
Ahlströminkatu 6, 78250 Varkaus
postiosoite: PL 208, 78201 Varkaus
Puhelinvaihde (017) 579 411,
fax (017) 579 4450,
varkauden.kaupunki(a)varkaus.fi
Kaupungintalo auki arkisin klo 09-15

Tunnetko olosi turvalliseksi Keski-Savon liikenteessä?

14.5.2017

Osallistu asukaskyselyyn ja vaikuta asuinalueesi liikenneturvallisuuteen! Vastausaikaa jatkettu 14.5. saakka

Heinävesi, Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki ja Varkaus sekä Pohjois-Savon ELY-keskus ovat käynnistäneet yhteistyönä Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelman laatimisen. Suunnitelmassa selvitetään toimenpiteet seudun asukkaiden ja alueen kautta kulkevan liikenteen liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Yhtenä keskeisimpänä lähtökohtana laadittavalle suunnitelmalle ovat seudun asukkaiden mielipiteet ja kokemukset alueen liikenneturvallisuustilanteesta ja liikkumisen olosuhteista. Suunnitelma valmistuu maaliskuussa 2018.
 

Keskimäärin neljä liikennekuolemaa vuosittain – toimenpiteitä tarvitaan!

Viime vuosina Keski-Savon viiden kunnan alueella on menehtynyt tieliikenneonnettomuuksissa keskimäärin neljä ja loukkaantunut 77 henkilöä vuosittain. Liikenneturvallisuussuunnitelman tavoitteena on löytää ne liikenneturvallisuustyön painotukset ja keinot, joilla liikenneonnettomuuksien määrää saadaan merkittävästi vähennettyä. Liikenneturvallisuustyö on jatkuvaa toimintaa kunnan eri hallintokunnissa sekä yhteistyötä paikallisten ja alueellisten toimijoiden kesken. Viime kädessä vastuu liikenneturvallisuudesta kuuluu kaikille.
 

Alueella asuvien ja toimivien mielipiteitä ja kokemuksia liikenneturvallisuudesta selvitetään 

Liikenneturvallisuustyö tarvitsee tietoa liikenneturvallisuustilanteesta. Keski-Savossa asuvien ja toimivien mielipiteet ja kokemukset elinympäristönsä liikenneturvallisuuden ja liikkumisen ongelmista muodostavat tärkeän lähtökohdan liikenneturvallisuussuunnitelman laadinnassa. Liikennekäyttäytymiseen ja -ympäristöön liittyviä liikenneturvallisuusongelmia kartoitetaan huhti-toukokuun aikana toteutettavalla kyselyllä.  
 
Vastaamiseen menee noin 10 minuuttia. Kyselyyn voi vastata osoitteessa https://maptionnaire.com/fi/2464/. Vastaajien kesken arvotaan kunnittain yksi pyöräilykypärä. 
 
Lisätietoja: Kaupungininsinööri Jani Viljakainen, jani.viljakainen(at)varkaus.fi, puh. 040 843 0500
 

Liitteet