Käyntiosoite:
Ahlströminkatu 6, 78250 Varkaus
postiosoite: PL 208, 78201 Varkaus
Puhelinvaihde (017) 579 411,
fax (017) 579 4450,
varkauden.kaupunki(a)varkaus.fi
Kaupungintalo auki arkisin klo 09-15

Varkauden taidemuseossa kaksi taiteilijaa, kaksi näyttelyä

3.10.2017

Wredenkatu 5 A, 78250 Varkaus. Vapaa pääsy.

Päivi Allonen Roolit ja Riitta Huttunen Immateriaalisia sommitelmia

 

Varkauden taidemuseon syyskauden näyttelyissä Roolit ja Immateriaalisia sommitelmia keskitytään nykytaiteeseen. Kaksi näyttelyä ja kaksi taiteilijaa, joiden visuaalisena lähtökohtana toimii ympyrän muoto tilassa. Lähestymistavat ovat erilaiset, taiteilijoina vantaalainen kuvataiteilija Päivi Allonen ja kuvanveistäjä Riitta Huttunen Pieksämäeltä.

 

Kuvataiteilija Päivi Allonen käsittelee näyttelyssään Roolit yksilöiden ryhmäkäyttäytymistä. Ihminen on sosiaalinen olento, mutta silti usein joku jätetään ryhmän ulkopuolelle. Joukossa tilanteet voivat vääristyä, kuten kuva vääristyy pallossa. Näyttelyssä on esillä kolmiulotteisia teoksia ja maalauksia, joissa kuvataan yksilöitä ja ryhmiä. Teoksissa pohditaan miten yhtenäisesti toimivan ryhmän jäsenten väliset näkökulmat ja eroavaisuudet toimivat. Näyttelyn teemoja ovat vallankäyttö, ryhmädynamiikkaa sekä ihmisen tarvetta ryhmäytymiseen. Päivi Allosta kiinnostaa yhteiskunnallinen liikehdintä, käsitteellisyys ja ajankuva.


Kuvanveistäjä Riitta Huttusen Immateriaalisia sommitelmia on taiteilijan ensimmäinen virtuaalinen veistosnäyttely. Ilmaisukeinoina ovat 3D-tekniikka ja eri mallinnusohjelmat. Kolmiulotteisuus on edelleen keskeinen kysymys. Immateriaalisia sommitelmia projisoidaan tilaan yhdellä tykillä, lisäksi näytöllä pyörii tekoprosessista makingof-video. Riitta Huttunen innostui kolme vuotta sitten 3D- piirtämisestä. Digitaalinen kuva syntyy kuin taikatemppuna ja kuitenkin sen muoto, hahmo, värit, valot ja varjot ovat riippuvaisia ohjelman käyttäjän mielikuvituksesta ja tavoitteista. Kuvanveistäjänä hän liikkuu kolmiulotteisuuden ja plastisen sommittelun parissa myös tietokoneohjelmalla työskennellessään. Teokset ovat tutkimusmatkoja uudenlaiseen ilmaisuun taiteellisessa toiminnassa.

Roolit ja Immateriaalisia sommitelmia -näyttelyt ovat auki 5.11.2017 saakka.

 

Näyttelytilat ja museopuoti avoinna ti-to klo 10.00 – 17.00, pe ja su klo 10.00 – 16.00.

 

Lisätietoja: Varkauden museot puh. 040 7691010, museo@varkaus.fi

 

  

Päivi Allonen: kolme palloa
Riitta Huttunen: 24