Käyntiosoite:
Ahlströminkatu 6, 78250 Varkaus
postiosoite: PL 208, 78201 Varkaus
Puhelinvaihde (017) 579 411,
fax (017) 579 4450,
varkauden.kaupunki(a)varkaus.fi
Kaupungintalo auki arkisin klo 09-15

Varkauden kaupungin strategiatyö etenee

1.11.2017

 

 

Kaupungin strategiatyö käynnistettiin alkusyksystä kaupunkilaisille suunnatulla Tulevaisuuden Varkaus –kyselyllä. Vastauksien mukaan varkautelaiset arvostavat väljästi rakennettua ja selkeästi kaavoitettua vehreää kotikaupunkiaan, joka on ”kooltaan juuri oikean kokoinen”. Varkautelaiset uskovat, että myös tulevaisuudessa Varkaus on elinvoimainen, viihtyisä ja turvallinen.

Varkautelaisten mielestä kaupunkia syleilevä monimuotoinen järviluonto tulee hyödyntää ja kaupunkikuvaa kirkastaa. Varkauden keskeistä sijaintia kiiteltiin, mutta toisaalta moitittiin läpimenoteiden huonoa kuntoa. Kyselystä käy ilmi, että Varkaudesta muodostuvan mielikuvan kirkastamista tulee edelleen jatkaa, toiveena on, että Varkauden imago olisi raikas, lämmin ja moderni. Varkautelaiset toivoivat myös monikanavaisia osallistumis- ja vaikuttamiskanavia sekä suoria keskusteluyhteyksiä sekä päättäjien että virkamiesten kanssa.

Kuntalaiskyselyn pohjalta kaupunginvaltuusto ja –hallitus ovat syksyn ajan työskennelleet aktiivisesti etsien kärkiä tulevaisuustyöhön. Keskiöön nousi Asukkaiden Varkaus. Strategisiksi kärjiksi on nostettu:

  1. Elinvoiman ja työllisyyden lisääminen
  2. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
  3. Vetovoimainen elinympäristö
  4. Vastuullinen ja tasapainoinen talous

 

Strategiatyö jalkautuu asukkaiden pariin marraskuun puolessa välissä, marraskuun alun valtuustoseminaarin jälkeen. Asukastilaisuuksia tullaan pitämään kolme ja lisäksi sidosryhmätapaamisia, sekä toteutetaan sähköinen kysely. Tuolloin etsitään menetelmiä asetettuihin tavoitteisiin pääsemiseksi. Tavoitteita on strategisiin kärkiin mietitty valtuusto- ja hallitustyöskentelyissä. Tavoitteet, toimenpiteet ja mittarit tarkentuvat prosessin aikana.

 

Lisätietoja strategiatyöstä:
kaupunginjohtaja Hannu Tsupari, p. 040 512 8260, hannu.tsupari@varkaus.fi