Käyntiosoite:
Ahlströminkatu 6, 78250 Varkaus
postiosoite: PL 208, 78201 Varkaus
Puhelinvaihde (017) 579 411,
fax (017) 579 4450,
varkauden.kaupunki(a)varkaus.fi
Kaupungintalo auki arkisin klo 09-15

Lapsen oikeuksien viikolla (20.-26.11) Varkaudessa tapahtuu

20.11.2017

Varkauden kaupunki osallistuu tänä vuonna ainakin kahdella näkyvällä tempauksella Lapsen oikeuksien viikkoon. Valtakunnallista viikkoa vietetään 20.-26.11.2017

Aloitamme viikon osallistumalla valtakunnalliseen Liputa lapselle –kampanjaan. Liputamme Varkaudessa  kaupungintalolla, oikeustalolla, uimahallilla, kirjastolla, liikuntatalolla, Käpykankaan palveluasumisen keskuksessa sekä kouluilla ja päiväkodeilla. ”Lapsen oikeuksien esiin nostaminen ja niistä muistuttaminen on tärkeää, ja erityisen tärkeä päivä on Lastenkulttuurikeskus Verson näkökulmasta, sillä koko toimintamme perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen 31. artiklaan.”, kertoo lastenkulttuurikoordinaattori Terhi Siippainen Lastenkulttuurikeskus Versosta.

Samalla viikolla perjantaina osallistumme Lapsi mukaan töihin –päivään. Päivään osallistuu kaupunkiorganisaatiosta ainakin työpaja, työllisyyspalvelut, kotihoito, maahanmuuttajatyö ja muita mukaan jo ilmoittautuneita Varkauden Työterapinen Yhdistys, Nuortenpaja sekä Lastenkulttuurikeskus Verso. Mukaan ehtii vielä ilmoittautumaan! Tietoa mukaan mukaan lähtevistä kaupungin yksiköistä ja alueen yrityksistä voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen viestinta@varkaus.fi.

”Nuortenpajalla Lapsi mukaan töihin –päivänä työkoneet lepäävät ja tarjolla on lapsille yhdessä vanhempien kanssa mm. puupalikoiden maalausta eli yhteistä tekemistä ja pientä välipalaa”, kertoo päivän suunnittelmista yksilövalmentaja Kaisa Mäntymaa Nuortenpajalta. ”Varkauden kaupungin maahanmuuttajatyössä käydään tutustumassa valmistavassa opetuksessa olevien maahanmuuttajalasten koulupäivään, valottaa puolestaan päivän ohjelmaa kotouttamisohjaaja Katja Koponen. ”Kotona lapset aina kyselevät, että mitä sinä äiti töissä oikein teet, ja nyt he pääsevät mukaan näkemään, missä sitä äiti päivänsä viettää ja mitä tekee.”, jatkaa Katja. ”Kaupungin kotihoidossa lapset pääsevät vanhempiensa mukana ilahduttamaan mummoja ja pappoja. Samalla tarjoamme luontaisen kohtaamisen lapsille ja ikäihmisille.”, kertoo kotihoidon esimies Reetta Kettunen.

 

Lisätietoa Lapsen oikeuksien viikosta: www.lapsenoikeudet.fi.

Liputa lapselle –kampanjasta: www.liputalapselle.fi

Lapsi mukaan töihin –päivä: www.lapsimukaantoihin.fi

 

Lisätietoa:

Työpäällikkö Markku Miettinen, p. 040 527 3350 (Varkauden kaupungin liputukset)

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kaisu Tolvanen, p. 044 444 2516 (Lapsi mukaan töihin –päivä)