Äitiysneuvola

Kun raskaustesti on positiivinen tai kun kuukautiset ovat jääneet tulematta ja epäilet olevasi raskaana, ota yhteyttä alueesi terveydenhoitajaan. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä neuvolaan jo raskauden suunnitteluvaiheessa.  

Äitiysneuvola palvelee perhettä raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan aikana. Äitiysneuvolatyön perustana on naisen ja hänen perheensä tarpeista lähtevä yksilöllinen terveydenhoitosuunnitelma. Painopiste on ennaltaehkäisevässä, perheiden hyvinvointia lisäävässä työssä. Jokaisen asiakkaan kohdalla arvioidaan hoidon, tutkimusten, seulontojen, ohjauksen ja neuvonnan tarve yksilöllisesti.  Neuvolassa saat myös tietoa erilaisista yhteiskunnan tarjoamista palveluista.

Äitiysneuvolan asiakkuus jatkuu synnytyksen jälkeiseen jälkitarkastukseen asti.

Neuvolan terveydenhoitaja on myös Omatyöntekijä, joka auttaa tarvittaessa perheitä saamaan oikeaa palvelua oikeaan aikaan.   Jos koet olevasi väsynyt, arki on liian raskasta, parisuhteessa ongelmia, tai toivot muuten apua ja tukea perheesi elämään, ota rohkeasti yhteyttä!

Suun terveystarkastus

Odottavan perheen äiti ja isä voivat varata terveystarkastuksen suuhygienistiltä. Tarkastus on äidille maksuton ja myös ensimmäistä lasta odottavalle isälle. Jos käynnin yhteydessä tehdään toimenpiteitä, peritään niistä sekä käynti- että toimenpidemaksu.