Kokoelmat

Varkauden museoilla on erittäin kattavat arkisto-, taide- ja esinekokoelmat. Varkauden museon kokoelmiin kuuluu pääosin Varkauden teollisuuden sekä Varkauden kauppalan ja kaupungin historiaan liittyvää esineistöä, valokuvia ja arkistomateriaalia.

Piipun juurella -kokoelmatietokanta


Varkauden museoilla on yhteinen kokoelmatietokanta Forssan ja Valkeakosken museoiden kanssa. Yleisö voi tutustua museoiden kokoelmiin osoitteessa www.piipunjuurella.fi

Tavoitteenamme on edistää pienten teollisuuskaupunkien museokokoelmien saatavuutta. Kolmen museon hallussa on merkittävä määrä Suomen teollisuusperintöaineistoa. Kokoelmamme kertovat kolmen teollisuuskaupungin tehtaiden ympärille rakentuneita tarinoita ihmisistä, yhteisöistä, tehdastyöstä ja vapaa-ajasta.

Tietokannan kuvia ja tietoja saa käyttää vapaasti koulutuksessa, tutkimuksessa ja yksityisessä käytössä. Julkisen tietokannan kuvat ovat verkkoympäristöön hyvin soveltuvia pieniresoluutiokuvia. Tulosteen tai painokuvan haluava voi tilata kuvia tai valmiita julisteita helposti käyttöönsä tietokannan koritoiminnan avulla. Koritoiminnon avulla kuviin tai esineisiin voi myös antaa lisätietoja tai palautetta, jotka välittyvät suoraan tallentavaan museoon.

 

Varkauden museoiden Kokoelmapoliittinen ohjelma