Käyntiosoite:
Ahlströminkatu 6, 78250 Varkaus
postiosoite: PL 208, 78201 Varkaus
Puhelinvaihde (017) 579 411,
fax (017) 579 4450,
varkauden.kaupunki(a)varkaus.fi
Kaupungintalo auki arkisin klo 09-15

Museo-opetus

MUSEOLLA

Varkauden museot on aktiivinen oppimisympäristö. Opetuspakettien lisäksi museo tarjoaa lapsille ja aikuisille erilaisia työpajoja ja tapahtumia pitkin vuotta. Teemaopastukset, Perhesunnuntait, vaihtuviin näyttelyihin liittyvät työpajat ja taiteilijatapaamiset ryhmittyvät tapahtumatarjontaan ympäri vuoden. Ryhmien käytössä on työpajatila. Lisäksi museo tekee koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten kanssa erilaisia projekteja. 

Syksyllä 2013 Perhesunnuntaissa tehtiin omia versioita 1900-luvun alun valokuvista.

Varkauden museot tarjoaa päiväkodeille ja kouluille valmiita opetuspaketteja kulttuurihistoriaan, taiteeseen ja valokuvaan. Kierros sisältää aina opastuksen sekä toiminnallisen työpajaosuuden. Kierrosten sisältöihin voi tutustua tarkemmin ylläolevan esitteen avulla tai tästä. Opetuspaketit on varattava etukäteen museolta ja ne ovat luokille ilmaisia.

Varkauden museoiden opetuspakettien sisältöjä.

VERKOSSA

Museo tuottaa runsaasti materiaali myös verkkoon. Verkkonäyttelyt tukevat koulujen opintokokonaisuuksia ja toimivat taustamateriaalina paikallishistorian sekä kulttuuriympäristökasvatuksen opettamisessa. Tutustu Varkauden museoiden verkkonäyttelyihin tästä.
 

Saranat.fi-sivusto on Varkauden museoiden tuottama sivusto, jolla voi tutustua Keski-Savon rakennusperintöä, arkkitehtuuria ja kulttuurimaisemia esitteleviin verkkonäyttelyihin. Lisäksi sivustolla on pelejä, tehtävä- ja työpajapaketteja sekä muita kulttuuriympäristöteemaan liittyviä materiaaleja. Saranat.fi-sivuston Gallaria-osiossa jokainen voi itse tuottaa tietoa kotiseutunsa ympäristöistä, sillä galleriaan on mahdollista lähettää kuvia, piirrustuksia ja tarinoita. Tutustu sivustoon tästä.Yhteydenotot:

Varkauden museot
Puh. 040 769 1010
museot@varkaus.fi