Käyntiosoite:
Ahlströminkatu 6, 78250 Varkaus
postiosoite: PL 208, 78201 Varkaus
Puhelinvaihde (017) 579 411,
fax (017) 579 4450,
varkauden.kaupunki(a)varkaus.fi
Kaupungintalo auki arkisin klo 09-15

Peltola herää!

 

Varkauden teollisuuden juhlavuoden kunniaksi otetaan paikan adoptointi -menetelmän avulla käyttöön Vanha Varkaus -alueella, Varkauden teollisen historian avainpaikoilla sijaitseva Peltola. Peltolasta rakentuu yhteistyössä teollisuuden juhlavuoden tapahtumakeskus, jossa järjestetään yleisötilaisuuksia, konsertteja, luentoja, näyttelyitä, työpajoja ja paljon muuta matalan kynnyksen toimintaa.

Peltolasta löytyy muun muassa näyttelytiloja, kesäkahvila, leikkihuone lapsille ja lapsenmielisille, työpajatila, kerran viikossa toistuvat kulttuurikahvilat, sekä teollisuuden juhlavuoden infopiste. Peltolan piha-alueelle rakentuu Päivi Raivion syötävistä kasveista koostuva ympäristötaideteos Tunne+tila, joka toteutetaan yhdessä Varkauden alueen koululaisten kanssa. Peltolan läheisyyteen sijoittuu myös Katujunan kesäkierrosten pysäkki, sekä muuta teollisuuden juhlavuoden tapahtumiin liittyvää toimintaa.

Alueen yhdistyksiä ja toimijoita kutsutaan mukaan järjestämään omia tiloihin soveltuvia tilaisuuksiaan Peltolassa. Periaatteena on, että kaikki tapahtumat ovat helposti ja laajalti saavutettavia sekä ilmaisia. 

Jos kiinnostuit Peltolan toiminnasta, ota yhteyttä:

 

Varkauden museot

Hanna-Kaisa Melaranta
museotoimenjohtaja
040 7346 6240
hanna-kaisa.melaranta@varkaus.fi


Olli Nissinen
Peltolan pehtoori
044 444 2350
olli.nissinen@varkaus.fi


Yhteistyössä:

Soisalo-opisto

Lastenkulttuurikeskus Verso

Navitas Kehitys/ matkailu

Vekara-Varkaus

A. Ahlström Kiinteistöt

Maaseudun sivistysliitto

Peltola herää!

Ahlströminkatu 37, Varkaus

Avoinna 8.6. alkaen:
ti-su 10-18, to myös 18-20 Kulttuurikahvila

 

Paikan adoptoinnilla teollisuuden juhlavuoden tapahtumakeskus


Paikan adoptointi on menetelmä, jossa paikka tai rakennus otetaan käyttöön tilapäisesti. Se on tapa aktivoida kokemaan lähellämme olevia tiloja ja ympäristöjä. Paikka herätetään henkiin ja siihen luodaan uudenlaisia muistijälkiä, uudenlaista toimintaa. Menetelmällä kiinnitetään huomiota myös rakennussuojeluun ja yhteiseen vastuuseen, kohteen ylläpitoon ja siitä huolehtimiseen.