Käyntiosoite:
Ahlströminkatu 6, 78250 Varkaus
postiosoite: PL 208, 78201 Varkaus
Puhelinvaihde (017) 579 411,
fax (017) 579 4450,
varkauden.kaupunki(a)varkaus.fi
Kaupungintalo auki arkisin klo 09-15

Koirapuistot

Varkauden lemmikkieläinten omistajille on tarjolla koirapuisto, eri puolille kaupunkia sijoitettuja roskalaatikoita, harjoitusrata koirien koulutukseen ja lemmikkieläinten hautausmaa.

Koirapuisto sijaitsee Joutenlahdessa rauhallisella paikalla. Puisto on valaistu ja maastoltaan osittain luonnontilaista, osittain hiekka-aluetta. Puistosta löytyvät jäteastia ja siivoustyökalut. Alueen yhteydessä on pysäköintialue.

Koirapuiston kunnossapito

Kevät- ja syysiivous hoidetaan Varkauden palvelus- ja seurakoirat ry:n toimesta.

Muu kunnossapito, yhteystiedot

Järjestyssäännöt

 

Koirien jätöksiä varten on eri puolille kaupunkia sijoitettu lukuisa määrä roska-astioita. Jätökset on suositeltavaa laittaa muovipussiin ja sulkea se tiiviisti hajuhaittojen vähentämiseksi.

Varkauden kaupunki on mukana valtakunnallisessa, Koirankakkaroskis.fi, kahden yksityishenkilön perustamassa kansalaisliikeessä, jonka päämääränä on vähentää luontoon jätettäviä koirankakkoja. Erityisesti pientaloalueilla ongelmana on, että kunnan ylläpitämiä roskiksia ei ole. Koirankakkaroskis-tarralla pientalon omistaja voi ilmoittaa ohikulkeville koiranulkoiluttajille, että talon roskikseen saa pudottaa pussiin noukitun pökäleen. Kun saalista ei tarvitse kantaa kilometrien matkaa kotiroskikselle asti, halukkuus kerätä kakat paranee.

Lisätietoja: http://www.koirankakkaroskis.fi/

 

Harjoituspaikat

VarPS Areena

Koulutuskentät 1 ja 2

Koirapuiston sijainti opaskartalla

Lemmikkieläinten hautausmaa

Lemmikkieläinten hautausmaa sijaitsee osoitteessa Pöytäkankaantie 112.