Käyntiosoite:
Ahlströminkatu 6, 78250 Varkaus
postiosoite: PL 208, 78201 Varkaus
Puhelinvaihde (017) 579 411,
fax (017) 579 4450,
varkauden.kaupunki(a)varkaus.fi
Kaupungintalo auki arkisin klo 09-15

Varkauden Suomi100 –toteutuksessa sosiaalisessa mediassa yhteisesti käytettävät aihetunnisteet:
#suomi100
#yhdessä
#varkaudessa

Seuraa näitä, ja käytä itse ja tule seuratuksi!

 

Teemana Yhdessä

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä – ja yhdessä rakennamme koko vuodeksi 2017 elävän ohjelman yhdessä eri toimijoiden kanssa. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Nyt myös sinulla on mahdollisuus tehdä pieni tai suuri teko ja samalla antaa lahja omalle yhteisöllesi, Suomelle.

Yhdessä on tekemisen tapa

Juhlavuoden tulee lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta yhteiskunnassamme. Teema Yhdessä on siten enemmän kuin logo tai sana – se on tekemisen tapa ja sisältö. Siksi myös juhlavuoden ohjelma rakennetaan yhdessä. Juhlavuosi tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden osallistua ja ”liputtaa” juhlavuotta.

Miten teemaa Yhdessä toteutetaan Varkaudessa?

Yhdessä-teema tarkoittaa Varkaudessa yhteisöllisyyttä toiminnassa, alueen toimijoiden verkostoitumista, sukupolvien välisten ketjujen yhdistämistä, kohtaamisia vauvasta vaariin siten, että yhdistävänä tekijänä on yhteinen toiminta kuntalaisten hyvinvoinnin ja Varkauden vetovoiman lisäämiseksi.

 

100 tapahtumaa Varkaudessa

Tavoitteena on toteuttaa vuoden 2017 aikana ”100 tapahtumaa Varkaudessa” eri toimijoiden aikaansaamina. Tapahtumat voivat olla erilaisia yhteisöllisiä kokeiluja, pienimuotoisia ja helposti järjestettäviä liikunta- tai kulttuuritapahtumia, lajiesittelyjä, konsertteja, keskustelutilaisuuksia, yhteisiä päivällisiä tai suurempiakin kuntalaisia aktivoivia toimintoja.

Varkauden kaupunki tukee juhlavuoden toimintoja pitkin juhlavuotta. Haku on avoinna 15.11.2016 alkaen juhlavuoden syyskuun loppuun saakka. Avustuksista päätetään Varkauden Suomi100-ohjausryhmässä tammikuussa, toukokuussa ja lokakuussa. Ohjausryhmän kokouksessa käsitellään aina kulloiseenkin kokoukseen mennessä saapuneet hakemukset.

Lisätietoa toiminta-avustuksista ja sähköisen hakulomakkeen löydät täältä.

Suomi100 –juhlavuosi puistoissa, pihoilla, saleissa, kokoushuoneissa

Varkauden evl. lut. seurakunta ja Varkauden kaupunki antavat tilojaan korvauksetta Suomi100 –tapahtumien käyttöön. Lisäksi veloituksetta juhlavuoden tilaisuuksien käytössä ovat Varkauden teatterin tilat, teatterin omien aikataulujen puitteissa sekä Warkaus seuran Såltinin sali. Toiveet Varkauden kaupungin tilojen käytöstä ilmoitetaan Varkauden Suomi100-koordinaattorille janne.juutilainen@soisalo-opisto.fi tai puh. 040 713 8656.

Jotta mahdollisimman monta tapahtumaa saadaan vuoden 2017 aikana toteutettua, tullaan tarvitsemaan lisää erilaisia tiloja yhdistysten, yksityisten, yritysten tapahtumille.

Kannustetaan ja haastetaan toisiamme, varkautelaisia yhteisöjä, seuroja, järjestöjä, yrityksiä rakentamaan tapahtumarikasta Suomi100 –juhlavuotta Varkauteen!

Suomi täyttää 100 vuotta

Miten sinä haluat sitä juhlia?

Jaa oma ideasi tai haaveesi, ehkä keskeneräinenkin. Jaetut ideat kerätään ideapankiin, jonka kautta voidaan löytää kumppaneita, ajatuksia ja yhteistyökuvioita tapahtumien toteuttamiseen.

Jos etsit ideallesi kumppania tai toteuttajaa, lisää mukaan omasi tai yhteisösi yhteystiedot.

Tehdään yhdessä ideat todeksi.

Jos sinulla on jo valmis hanke tai tapahtuma, jonka haluat liittää osaksi Suomi 100 tapahtumakalenteria, voit ilmoittaa sen viereisellä surveypal-kyselyllä.

SATA PÄIVÄÄ SATAAN VARKAUDESSA

26.8.2017

Huruslahden ja Hertunrannan ranta-alue, Taulumäen tori ja Kauppakatu

 

Lähtölaskenta kohti Suomi100 juhlavuoden huipentumaa käynnistyy elokuun viimeisenä viikonloppuna 26.8.2017, jolloin on sata päivää Suomen satavuotissyntymäpäivään.

Varkaudessa haastamme kaikki kuntalaiset mukaan toteuttamaan Yhdessä-teeman mukaisesti kokokansan juhlan lauantaina 26.8.2017.

Tapahtumapäivään ilmoittautuminen

Ilmoita yrityksesi, yhdistyksesi tai omasta halukkuudestasi osallistua juhlaan alla olevalla lomakkeella tai vaihtoehtoisesti tai Varkauden Suomi100 koordinaattorille janne.juutilainen@soisalo-opisto.fi puh. 040 713 8656 

Halukkuudesta olla mukana Sata päivää sataan Varkaudessa
https://my.surveypal.com/Varkaus_Suomi100
 

Tapahtuma paikkoina toimivat:
TAULUMÄEN TORI
- maaseutumarkkinat, torilavalla ohjelmaa
KAUPPAKATU
- Katusoittoa, katutaiteilijoita, Elävä ostoskatu
HURUSLAHDEN JA HERTUNRANNAN ALUE
Esiintymislava
- paikallisia esiintyjiä, nuorisobändejä, yhteislaulua , toimintaa lapsille, stand up, runoja
Matonpesupaikka
- haastetaan poliitikkoja, yritysten ja yhdistysten väkeä mm. vanhusten mattojen pesutalkoisiin Yhdessä -teeman mukaisessa hengessä
Liikunta-alue, nurmikentät
- yhdistykset, liikuntaseurat ja yritykset voivat esitellä toimintaansa mm. lajiesittelyjä, jump-patuokioita, tanssihetkiä tms.
Muuta
- Kalakukko-katujuna, eläimiä
Ruokaa / puffetit
- Yritykset ja yhdistykset voivat tulla myymään kahvia, makkaraa, soppatykki tms periaat-teella, Pop up ravintoloita

Nämä ovat esimerkkejä, ideoi yksin tai yhdessä lisää, heitä pölyt pois harteilta ja ilmoittaudu mukaan! Mukaan ovat lupautunut jo mm. Soisalo-opisto, Varkauden museot, Varkauden teatteri, Varkauden seurakunta sekä Lastenkulttuurikeskus Verso.

TEHDÄÄN YHDESSÄ 

VARKAUTELAINEN KANSANJUHLA!