Käyntiosoite:
Ahlströminkatu 6, 78250 Varkaus
postiosoite: PL 208, 78201 Varkaus
Puhelinvaihde (017) 579 411,
fax (017) 579 4450,
varkauden.kaupunki(a)varkaus.fi
Kaupungintalo auki arkisin klo 09-15

Resurssiviisas Varkaus - kysely kuntalaisille

Millainen on resurssiviisas Varkaus?

Varkauden kaupungissa on parhaillaan käynnissä työ resurssiviisauden toimenpidesuunnitelman laatimiseksi. Suunnitelma ja sen sisältämät toimenpiteet ohjaavat kuntaa kohti hiilineutraaliutta, jätteettömyyttä ja kestävää kulutusta, jotka lisäävät samalla alueen elinvoimaisuutta, houkuttelevuutta ja asukkaiden hyvinvointia. Kuntalaisilla on nyt mahdollisuus vaikuttaa suunnitelman sisältöön ja esittää ajatuksensa kestävästä tulevaisuudesta!

Mitä resurssiviisaus tarkoittaa?

  • ​Resurssiviisaus on kykyä käyttää erilaisia resursseja, kuten luonnonvaroja, energiaa, tuotteita ja aikaa harkitusti ja hyvinvointia sekä kestävää kehitystä edistävällä tavalla.

  • ​Hiilineutraalissa kaupungissa tuotetaan ilmastonmuutosta aiheuttavia kasvihuonekaasupäästöjä vain sen verran, kuin niitä pystytään sitomaan.

  • ​Kaupunki toimii kiertotaloudessa, jossa materiaalien elinkaari on pitkä ja jätevirrat pystytään hyödyntämään materiaaleina ja raaka-aineina.

  • ​Kulutus perustuu omistamisen sijaan palveluiden ja tavaroiden yhteiskäyttöön, vuokraamiseen, kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön. Kestävän kulutuksen tason kaupungissa kulutetaan luonnonvaroja maapallon kantokyvyn rajoissa.

Kyselyssä on kysymyksiä viideltä eri osa-alueelta. Klikkaa jokaisen sivun lopussa Lähetä-painiketta, niin pääset etenemään seuraavalle sivulle. Vastaaminen vie aikaa noin 15 minuuttia. Kysely on avoinna 30.11.2017 saakka. Mikäli haluat osallistua elokuvalippujen arvontaan, niin jätä lopussa yhteystietosi.

Lisätietoja: Teija Härkönen, p. 040 5038 935, teija.harkonen(a)navitas.fi

KYSELY ON PÄÄTTYNYT, KIITOS VASTANNEILLE. TULOKSET JULKAISTAAN JOULUKUUN AIKANA.