Kesää vietetään Taipaleen kanavamuseolla!

Last modified: 
17.7.2018 11.55

Kesää vietetään Taipaleen kanavamuseolla!

Taipaleen kanavamuseo kahviloineen avoinna joka päivä klo 10-18

Taipaleen kanavamuseo ja kahvila
Taipaleen kanava, Kanavakatu 1, 78250 Varkaus

Museo ja kahvila avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun joka päivä klo 10-18

VAPAA PÄÄSY!

Taipaleen puistomaisella kanava-alueella sijaitsevat kanavamuseo kahviloineen, yli 170-vuotias vanha kivikanava ja vilkasliikenteinen toiminnassa oleva syväväyläkanava.

Kanavamuseon perusnäyttely Via Canalia kertoo Pohjois-Savon kanavarakentamisen historiasta ja vesiliikenteestä. Museokäynnin yhteydessä voi tutustua myös Taipaleen kanava-alueeseen, museokanavaan ja nykyiseen toiminnassa olevaan syväväyläkanavaan. Kanavamuseo ja kahvila terasseineen avoinna kesällä päivittäin klo 10-18. Muulloin museo on avoinna ryhmille tilauksesta. Kanavahistoria esittäytyy sekä kanavamuseossa että aluetta kiertävän Kanavapolun infotauluissa. Taipaleen vierassatama sijaitsee kanavan yläpuolella.

Kanavamuseon tiloissa pitävät tämän kesän ajan yhteismyyntinäyttelyään kuvataiteilijat Kristiina Välke, Esa Juhana ja Kristiina Leino. Teokset edustavat monipuolisesti mm. abstraktia ekspressionismia, impressionismia, kolorismia, toimintamaalausta ja veistoksia. 

Uutta kesällä 2018 on se, että Taipaleen kanavamuseo on nyt Museokortti-kohde!

Vaikka museolle ei ole edelleenkään sisäänpääsymaksua, voi käynnin Kanavamuseossa kirjauttaa omiin tilastoihinsa. Museokortti on myös myynnissä Kanavamuseolla