E-aineistot

Suomen yleisillä kirjastoilla on useita tapoja tarjota e-aineistoja käyttäjilleen. Osa aineistoista on käytettävissä ilman kirjastokorttia, osaan tarvitaan kirjastokortti ja salasana, osaa voi käyttää vain kirjastoissa.

Osa eKirjaston aineistoista on käytettävissä ilman kirjastokorttia, osan käyttämiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnuksen.  

Lumme-kirjastojen sähkökirjakokoelma löytyy osoitteesta https://www.ellibslibrary.com/lumme.

Kirjastokaistalta pääset katsomaan kirjastojen nettitelevisiota ja kuuntelemaan radiota.

 

Kaikissa Lumme-kirjastojen asiakastietokoneissa on käytössä verkkopalvelu ePress, jossa voi lukea suomalaisia sanomalehtiä, sekä verkkopalvelu eMagz, jossa voi lukea suomalaisia aikakaus- ja iltapäivälehtiä. Palvelu on käytettävissä kirjaston avoimessa verkossa myös omilla laitteilla.

Lisäksi kotikoneilla pääsee lukemaan onlinenewspapers.com -portaalissa suomalaisia ja ulkomaisia sanomalehtiä, sekä Kansalliskirjaston sivuilla digitoituja historiallisia sanomalehtiä.

 

Redfox -sanakirjaa ja online-kielipalvelua voi käyttää Lumme-kirjastossa. Redfox on Suomen suurin sanakirja, aineisto sisältää yli 24,1 miljoonaa hakusanaa, 41 kieltä ja 23 miljoonan lauseparin käännösmuistin. Palvelu sisältää myös kieltenopetusmateriaalit ja kielioppiaineistot kahdeksalla eri kielellä.

 

Rockway -verkkopalvelun avulla on mahdollisuus opetella eri instrumenttien soittamista. Palvelua pääsee käyttämään Lumme-kirjastokortilla ja salasanalla.