Kouluruokailu

Kouluruokailun tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia ja terveyttä. Monipuolinen ateria ylläpitää vireystasoa koulupäivän aikana ja ohjaa terveyttä edistäviin ruokatottumuksiin. Ruokailutilanne tarjoaa myös tilaisuuden hyvien ruokailutapojen oppimiseen.

Kouluruoka tyydyttää noin kolmasosan päivittäisestä energiatarpeesta. Siksi on tärkeää että kotona huolehditaan lopusta energiansaannista.

Koululounas sisältää pääruuan lisukkeineen, salaatin tai raasteen, salaatinkastikkeen, näkkileipää (pehmeää leipää vähintään kerran viikossa) ja ruokajuomat. Kouluruokailussa käytettävät lihat ovat 100% kotimaisia.

Varkauden kouluissa tarjotaan terveydellisiin tai vakaumuksellisiin syihin perustuvia erityisruokavalioita. Koululaisen erityisruokavalion tarve arvioidaan kouluterveydenhoitajan vastaanotolla yhdessä huoltajan kanssa terveystarkastuksessa tai erityisruokavalio tarpeen ilmaantuessa. Kouluterveydenhoitaja täyttää perheen kanssa yhdessä erityisruokavalioilmoituksen, jonka kouluterveydenhoitaja toimittaa oppilaan koulun keittiölle.

Kouluterveydenhuollon sivulle pääset tästä.