Osallistuva budjetointi

Viimeksi muokattu: 
29.3.2018 12.55

Osallistuva budjetointi

100_tekoa_web.jpg

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. varkaudessa päätettiin kokeilla Huaveitten hautomo-menetelmällä. Huaveitten hautomolla kerätään ideoita Työllisyys- sekä nuorisopalvelujen kehittämiseen palvelujen käyttäjien tarpeita aiempaa enempää huomioivaksi. Tätä kautta kohderyhmiin kuuluvat kuntalaiset pääsevät vaikuttamaan palvelujen sisältöjen tuottamiseen sekä olemaan osa palvelujen suunnitteluprosessia, mahdollisuuksien mukaan olemaan mukana myös toteutuksessa.

Toiminta on lähtenyt jo käyntiin ja Ideoita on kerätty valokuvaamalla. Valokuvista rakennettiin yhdessä tarinapöytä.  Jatkotyötä on aloitettu tekemään sekä toimintaan osallistuneiden että Nuoriso- sekä työllisyyspalvelujen henkilökunnan kanssa työstäen tarinapöydästä syntyneet ideoita omien palvelujen sisältöjen tuottamiseksi. Prosessi jatkuu edelleen.

Mukana olleiden mukaan Huaveitten hautomon prosessi on menetelmänä ollut mielenkiintoinen ja antoisa. Ryhmät ovat varsin eri tyyppisiä, mikä antaa laajempaa näkökulmaa osallisuuden toteuttamisesta.

Ketä kiinnostaa muka joku budjetointi? Lue lisää Warkauden lehdestä.