Taistelutahtoa?

Viimeksi muokattu: 
5.12.2017 16.41

Taistelutahtoa?

Olin liikkunut viimeksi koulun liikuntatunneilla, mutta lupauduinpa silti mukaan kuntotaekwondon harjoituksiin, kun Varkauden taekwondoseura kutsui agentit tutustumaan toimintaansa. Täytyy tunnustaa, että vielä vähän ennen puolentoista tunnin harjoitusten alkuakin siis jännitti vielä, että mihinköhän sitä oli tullut lupauduttua.

Pelkoni osoittautui kuitenkin turhaksi. Kuntotaekwondoa nimittäin voi harrastaa täysin omilla ehdoillaan. Osan harjoituksista voi ottaa kevyemmin, oman jaksamisen ja taitojen mukaan. Siitä huolimatta ryhmä, treenimusiikki ja harjoitusten vetäjä kannustavat tehokkaasti liikkumaan. Kuntotaekwondon harjoituksissa nimittäin todellakin soi musiikki- sillä kertaa raskaampi rokki. Ohjaajasta riippuen tuntien musiikkitarjonta on kuitenkin varsin monipuolista.

Jumppaliikkeiden lisäksi lajiin myös sisältyy paljon muutakin, ja monet kamppailulajin ominaisuudet olivat harjoituksissa vahvasti läsnä. Varsinkin toisien kunnioittamisen henkeä korostettiin erityisesti. Ennen varpaiden matolle laskemista, harjoituspaikalle kumarrettiin kevyesti, ja kaikki paikallaolijat myös tervehtivät toisiaan kättelemällä.

Itse treeneissä taas oli kuntoliikkeiden lisäksi mukana tietenkin myös useampi tekniikkaharjoitus. Nämäkin liikkeet sai kuitenkin suorittaa itsenäisesti, omaan tahtiin. Minua opastava kokeneempi harrastaja neuvoi minut kärsivällisesti niiden läpi, vaikka näin ensikertalaisena olinkin niiden aikana aivan hukassa.

Harjoitusten jälkeen oli ehdottomasti hyvä fiilis, vaikka seuraavat pari päivää lihakset välillä muistuttelivatkin, että tulipahan taas urheiltua. Kuntotaekwondoon voi kuulemma mennä mukaan melkeinpä koska tahansa, mutta muihinkin taekwondon muotoihin pääsee aina kurssikauden alussa. Yrityksille on myös mahdollisesti neuvoteltavissa erillisiä, virkistyspäivän tyylisiä kertaharjoituksia, tai mahdollisesti jopa säännöllisiä harjoitusaikoja.

Suomi 100-vuotta juhlavuoden hengessä 4.12.2017 taekwondoseuralla oli avoimien ovien päivä, jolloin kuka tahansa pystyi käymään tutustumassa seuran toimintaan. Seuralla on kätevät nettisivut osoitteessa http://www.varkaudentaekwondo.fi/, joista löytyy varmasti kaikki tarvittavat tiedot, ympäri vuoden. Kannattaa tutustua seuran toimintaan!

 

Kuntotaekwondo
Kuntotaekwondo
Kuntotaekwondo

Teksti + sarjakuva: Sonja Lepola, hyvinvointiagentti 005