Vierailulla Museossa

Viimeksi muokattu: 
29.11.2017 08.46

Vierailulla Museossa

Joku toisista agenteista tästä jo aikaisemmin mainitsikin, mutta kävimme jokin aika sitten agentteilemassa Varkauden museossa. Samalla kun tutustuimme näyttelyihin, saimme kuulla Varkauden roolista niin Aalto-kaupunkina kuin tehdaskaupunkinakin, sekä museon tarjonnasta noin ylipäätänsä.

Idea näihin sarjakuviin syntyi siis jo silloin, mutta valitettavasti olen sielultani niin vanhanaikainen, että en omista omaa älypuhelinta.

Sen lainaaminen taas osoittautui yllättävän haastavaksi tehtäväksi, ja täten seikkailuni viivästyi väkisinkin. Älyluuriummikkona en myöskään heti löytänyt kaipaamaani appia. Harhailin Varkauden museon nettisivuilla useammankin tovin, ennen kuin lopulta älysin kirjoittaa Googleen sanat "seinätön museo".

Siitä eteenpäin patsaiden ihmettelemiseen tarkoitettu pyöräreitti oli kuitenkin onneksi helppo paikallistaa. Kartta toimii samalla periaatteella, kuin jos etsit jotain Google mapista. Kartalle ilmaantuvat punaiset nuolipallot ilmaisevat patsaiden sijainnin, ja klikkaamalla niitä avautuu pieni kuva, jonka alta löytyy hieman lisää tietoa kyseisestä kohteesta.

Moni patsaista on ihan kävelymatkan päässä toisistaan, eikö koko reittiä tietenkään tarvitse edes kulkea kerralla. En myöskään huomannut, että niillä olisi ollut mitään ennalta määrättyä järjestystä, ja bongailin patsaita rastisuunnistuksen tyyliin.

 

Museovierailu
Museovierailu

Teksti + sarjakuva: Sonja Lepola, hyvinvointiagentti 005