Perheiden parempi arki

Viimeksi muokattu: 
5.2.2019 09.03

Perheiden parempi arki

Kiitos, että olet löytänyt tiesi tänne uuteen blogiin, jossa kirjoittavat Varkauden talousalueella työskentelevät toimijat. Kaikki kirjoittajat tekevät päivittäistä työtänsä sen hyväksi, että kaupungin asukkaat ja etenkin lapsiperheet voisivat elää normaalia arkeaan omissa elinympäristöissään ilman huolta asioiden sujuvuudesta erilaisten elämäntilanteiden kohdatessa.

Me SOS-Lapsikylän asiantuntijat olemme muutaman vuoden ajan antaneet tukeamme Varkauden kaupungin palveluiden kehittämisessä. Olemme saaneet paljon hyvää aikaan yhdessä tekemällä ja yhdessä oppimalla. Kehittämistyö on ollut monipuolista, antoisaa ja ajoittain varsin haasteellista – mutta tavoitteen ollessa kirkas, olemme jatkuvasti tehneet sinnikkäästi töitä varkautelaisten paremman arjen puolesta.

Viimeisimpänä vuoden vaihteessa polkaisimme yhteistyönä käyntiin Warustamon, joka on oiva jatkumo ala- ja yläkoululaisten harrastusten tukemiselle. Warustamossa mahdollistetaan toisen asteen opiskeluvälineiden hankinta niille nuorille, joiden perheen elämän- tai taloudellinen tilanne ei olisi sitä heille mahdollistanut. SOS-Lapsikylän ja Varkauden kaupungin yhteistyönä on tavoitteena kerätä lahjoituksia yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Näillä lahjoitusvaroilla Ohjaamo voi hankkia apua ja tukea tarvitsevalle toisten asteen opiskelijalle esimerkiksi oppikirjoja, turvakenkiä tai työkalupakkeja. Niitä välttämättömyystarvikkeita, joita opintojen eteneminen heiltä edellyttää.

Samalla tavoin kuin koko kehittämistyömme tässä kaupungissa, myös Warustamo tarvitsee elääkseen yhteistyötä. Toivomme, että alueen yritykset tunnistaisivat väylän toteuttaa yhteiskuntavastuutaan siten, että se mahdollistaisi tulevien työntekijöiden opiskelun yrityksen omalle toimialalle ja mahdolliseksi tulevaisuuden työvoimaksi. Warustamo tarjoaa konkreettisen kädenojennuksen tulevaisuuden tekijöille.

Toki kaikista hartain toiveemme Warustamon tulevaisuuteen liittyen on, että jokainen nuori yläkoulun loputtua pyrkisi, pääsisi ja lähtisi opiskelemaan itselleen mieluisinta alaa. Ilman huolta tai murhetta siitä, että vanhempien varallisuus ei sitä mahdollista tai että opiskeluvuosista tulee niukat. Meitä on tässäkin kaupungissa useita tahoja, jotka teemme kaikkemme opintojen mahdollistamiseksi – sillä vain itseään aidosti kiinnostava ala opintoineen motivoi ja kantaa opintojen loppuun saakka.

 

Ohjeet lahjoittamiseen ja lisätietoa Warustamosta: https://bit.ly/2RCY4w2

 

Miia Lahtela, kehittäjäkonsultti

SOS-Lapsikylä

miia.lahtela@sos-lapsikyla.fi