1. Päivä

Viimeksi muokattu: 
6.6.2018 09.08

1. Päivä

Toinen päivä turistina Varkaudessa takana. Päivän teemaksi muotoutui kestävä kehitys, mikä tarkoitti puuhasteluiden kohdalla sitä, että rahaa ei tarvinnut aktiviteetteihin (melkein) ollenkaan!

Ensimmäisenä pyöräilin Varkauden kaupunginkirjastolle. Kirjasto vaikutti todella viihtyisältä ja riittävän isolta, joten varmasti löytyy jos jonkinmoista aineistoa, sanomalehtiä ja lasten kirjoja. Kirjaston jälkeen pyöräilin alle kymmenessä minuutissa Ekotorille, joka oli aivan uusi juttu mulle. Maailman ympäristöpäivän kunniaksi Ekotori oli järjestänyt tapahtuman, jossa oli mahdollista osallistua edistämään kestävää kehitystä. Pääsin tuunaamaan purkkeja kierrätysmateriaaleilla ja perehtymään, miten voisin korvata kertakäyttötuotteita kotona kestävillä ja ympäristöystävällisillä vaihtoehdoilla. Marttojen pisteellä oli mahdollisuus tehdä vaihtokauppaa perennoista. Myös infoja ympäristöasioihin liittyen löytyi paljon – huippuhienoa, että tällaisia järjestetään.

Viimeisenä steppinä reissullani oli kirppikset, ympäristöteeman mukaisesti. Varkaudesta löytyy monia kirpputoreja aivan Kauppakadun varrelta, joten niissä on helppo poiketa shoppailureissun yhteydessä.

kukkaruukku.jpg
kirjasto.jpg

Tämän päivän yksi positiivinen havainto: lyhyet kulkumatkat keskustassa

 

Varkauden kaupunginkirjasto

Osmajoentie 1,

78200 Varkaus

 

Ekotori

Käsityökatu 42-44,

78210 Varkaus