4. Päivä

Last modified: 
8.6.2018 08.52

4. Päivä

Sadepäivänä kannattaa suunnata ehdottomasti taiteen pariin. Varkaudessa on monia taidenäyttelyitä, moneen makuun.

Videolla esimakua Taidevarkaus 60+ näyttelystä, joka koostuu yhdentoista 60-luvun nuoren taiteilijan teoksista ja heidän tarinoistaan Varkaudesta. Kaikkien taiteilijoiden tyyli on upeaa ja toisistaan erottuvaa, joten varmasti ei kyllästy! Tarjolla mm. kuvataidetta, muotoilua ja valokuvataidetta sekä jokaisen taiteilijan ajatuksia suhteestaan Varkauteen. Näyttely on jaettu useampaan historialliseen rakennukseen; Keskuskonttori, Kaks Ruusua, Varkauden Taidemuseo ja Varkauden Klubi. Taidekierroksen voi yhdistää yöpymiseen Varkauden Klubilla ja ruokailuun Kahdessa Ruusussa.

Taidevarkaus 60+ nähtävillä 1.6. - 26.8.2018.

mmuseo.jpg
varkaus.jpg

Varkauden Taidemuseolta löytyy Taidevarkaus 60+ näyttelyn lisäksi myös Teollisuuden tekijät – Kymmenen tarinaa tehtailta –näyttely. Se kertoo Varkauden ja tehtaiden historiasta. Varkauden kaupungin ulkonäkö saattaisi olla täysin erilainen jos kaupunki ei olisikaan kasvanut tehtaiden ympärille. Historialliseen tunnelmaan pääsee höyrypillin soidessa taustalla!

Teollisuuden tekijät - kymmenen tarinaa tehtailta katsottavissa vuoden loppuun saakka.

Varkauden museoiden näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy.

 

naivisti.jpg

naivisti111.jpg

Iloa - Naivistit Varkaudessa –näyttely Taidekeskus Väinölässä eroaa taas täysin edellisistä. Hauskaa, kekseliästä, värikästä ja viihdyttävää taidetta runsaasti tarjolla somassa rakennuksessa. Väinölässä voi nauttia kupposen kahvia taiteen lomassa!

Iloa - Naivistit Varkaudessa tutkittavissa 31.8.2018 saakka.

 

Lisätietoja:

http://www.varkaus.fi/museot/varkauden-museot/n%C3%A4yttelyt

https://taidekeskusvainola.fi/

 

Yläkuvassa/bannerissa Elisa Rovamon taideteoksia