Talven tuulahduksia täältä Rampista.

Viimeksi muokattu: 
20.2.2020 14.58

Talven tuulahduksia täältä Rampista.

Talvi ei päässytkään tänä vuonna esittäytymään meille vanhan ajan malliin. Kolaamiset jäivät vähiin, samoin kuin hiihtokilometritkin. Hyvä puoli, niitä vähiä, tässä on lämmityskustannuksissa säästäminen. Hiihtolomat ovat myös pyörähtäneet käyntiin ja pohjoinen täyttyy talvilajien harrastajista. Toivotaan tänne aurinkoisia kelejä ja varhaista kevättä.

 

Ramppi on tietysti touhunnut koko talven kaikennäköistä. Pajakoulussa on hyvä tekemisen meininki ja koulutehtäviä tehdään ahkerasti. Hyvä Päivä- ryhmä aloitti uusilla nuorilla viikoittaiset tapaamiset. Kotiruokaa kokataan myös kerran viikossa, ryhmässä on välillä ihan tungosta ja torstaisin vapaa-ajanryhmässä liikutaan nuorten toiveiden mukaisesti.

 

Tammikuussa aloitettiin tutustu työhön- ryhmä. Selvitettiin aluksi, mitä voit opiskella Varkauden Ammattiopistolla ja niistä aloista valittiin alat, mistä löydettäisiin työhön tutustumispaikat. Aika nopeasti päästiin siihen tilanteeseen, että meillä oli työhön tutustumispaikat, Prismalta, Varkauden Ekotorilta, Warkaus Works Oy:ltä, KST-auto, Jäppilästä, Kangaslammin palvelukeskuksesta ja kotihoidosta sekä Riikinvoimalta.

Blogikuva8.7.jpg
Ramppiblogi8.6, by marjo.rosvall
Blogikuva8.9.jpg
Ramppiblogi8.7, by marjo.rosvall
IMG-20200205-WA0006blogikuva8.11.jpg
Ramppiblogi8.9, by marjo.rosvall
blogikuva8.10.jpg
Ramppiblogi8.8, by marjo.rosvall
Blogikuva8.6.jpg
Ramppiblogi8.5, by marjo.rosvall

Ryhmä sai aluksi kuulla työpaikan toiminnasta, mitä siellä tehdään, kenelle, miten on mahdollista päästä töihin jne. Työntekijät kertoivat miten päätyivät juuri tähän työhön ja minkälaisen koulutuksen ovat opiskelleet. 

Blogikuva8.5.jpg
Ramppiblogi8.5, by marjo.rosvall
Blogikuva8.3_muokattu.jpg
Ramppiblogi8.3, by marjo.rosvall
Blogikuva8.2_muokattu.jpg
Ramppiblogi8.2, by marjo.rosvall

Ja sitten, jos vain oli mahdollista, niin tehtiin vähän aikaa ohjatusti töitä. Todella mielenkiintoisia käyntejä myös nuorten mielestä.

Blogikuva8.1_muokattu.jpg
Ramppiblogi8.1, by marjo.rosvall
Blogikuva8.4.jpg
Ramppiblogi8.4, by marjo.rosvall

Isot kiitokset kaikille.  Ja sitten, jos vain oli mahdollista, niin tehtiin vähän aikaa ohjatusti töitä.  Maaliskuun alussa, viimeisellä tapaamiskerralla, täytetään halukkaiden kanssa yhteishaun papereita… Saapa nähdä löytyykö innostuneita.

 

Mukavaa kevään odotusta kaikille!!

 

 

T. AP ja Marjo