Ennakkoäänestys 26.5.-8.6.2021

Kuntavaalit 2021 ennakkoäänestys toimitetaan 26.5 – 8.6.2021.

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit keskustelivat lauantaina 6.3.2021 oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin kutsusta kuntavaalien ajankohdasta. Keskustelun tuloksena on ollut, että kuntavaaleja esitetään pidettäväksi 13. kesäkuuta 2021.

Samassa yhteydessä ennakkoäänestys on suunniteltu pidennettäväksi kahden viikon mittaiseksi.

Ennakkoäänestyspaikat ovat edelleen samat. Ennakkoäänestyksen ajat päättää kaupunginhallitus myöhemmin ja ne ilmoitetaan tällä sivulla heti päätöksen jälkeen.

Ennakkoäänestyspaikat:

  • Citymarket (Relanderinkatu 30)
  • Kirjasto (Osmajoentie 1) 
  • Tehtaan koulu (Savontie 4)
  • Könönpellon koulu (Kivipurontie 8)
  • Kangaslammin lähikirjasto (Kangaslammintie 5)

Lähempiä tietoja ennakkoäänestyksestä antaa kussakin ennakkoäänestyspaikassa vaalitoimitsija. Ennakkoäänestyksen nopeuttamiseksi on suotavaa, että äänestäjällä on mukanaan väestörekisterikeskuksen hänelle lähettämä vaaliluetteloon merkitsemistä koskeva ilmoituskortti.

Ennakkoäänestäjän on esitettävä selvitys henkilöllisyydestään.

 

Väliaikainen henkilökortti

Jos äänioikeutetulla henkilöllä ei ole henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa, on ko. henkilöllä oikeus maksuttomaan, väliaikaiseen henkilökorttiin, joka annetaan henkilölle äänestämistä varten eduskuntavaaliin ja on voimassa ennakkoäänestyksen ja varsinaisen vaalipäivän ajan. Väliaikaisen henkilökortin Varkaudessa myöntää Itä-Suomen poliisilaitos, Pirnankatu 2, 78200 Varkaus, ajanvaraus maanantaista perjantaihin klo 9 – 16.15 numerosta 0295 419 800.