Tukea nuorille chat-palveluissa

Yhteinen Po1nt-palveluportaali ja vuosien kehittämistyö on mahdollistanut nopean reagoinnin myös poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Nuorisopalvelujen henkilöstöä yhdessä Kuopion, Iisalmen, Mikkelin ja muiden pienempien kuntien ammattilaisten kanssa päivystää Po1ntin chatissa poikkeusolon ajan laajennetusti jokaisena viikonpäivänä: 

  • Ma-pe klo 12-22
  • La-su klo 15-18

Läksytuki-chatista saa apua koulutehtävien tekemiseen, Po1ntin läksytuki-chat avoinna: Ti, ke ja to klo 16-18

Vastaajina toimivat sosionomi- ja yhteisöpedagogi-opiskelijat Savonia AMK:sta, HUMAK:sta ja XAMK:ista.

Molemmat chatit täällä: https://po1nt.fi/po1nt/kysy-pois/chat/

Olemme kouluttaneet omassa työyhteisössä pika-aikataululla uusia chat-vastaajia, ja jo viime lauantaina otimme ensimmäiset extravuorot chattiin.

Livestreameja tulossa, nuorisotyöntekijät hyvin tavoitettavissa eri somettimissa. Ohjaamon puhelimessa on päivystys Ohjaamon normaaleina aukioloaikoina.

 

Lentävä Läksytuki

Zoturi, Suojellaan Lapsia ry ja Finnair aloittivat tänään hyväntekeväisyyshankkeen Lentävä Läksytuki Varkauden kaupungille. Lentävä läksytuki on auki ma-to kello 15 - 17 toukokuun loppuun saakka.

Lentävä Läksytuki tukee nuoria antamalla koulupäivän jälkeen läksytukea chatissa. Läksytukea antavat Finnairin lomautetut vapaaehtoiset työntekijät, joiden rikostaustat on tutkittu.

Läksyjen lisäksi tavoitteena on antaa motivaatiota. Nuori voi esimerkiksi miettiä, miksi pitää opiskella matikkaa tai kieliä. Esimerkiksi lentokapteeni tarvitsee matematiikkaa ja maantietoa joka päivä työssään. Lentoemäntä taas kohtaa päivittäin lukuisia ihmisiä eri kielistä ja kulttuureista.

Tuki löytyy tältä sivulta: https://normaali.fi/laksy/