Koronavirus COVID-19

Suomen hallitus totesi 16.6.2020 yhdessä tasavalla presidentin kanssa poikkeusolot päättyneeksi.

Edelleen tehokkain tapa ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä on välttää lähikontakteja ja huolehtia käsien pesusta. 

Varkaudessa tilanne koronavirustartuntojen suhteen on toistaiseksi hallinnassa. Terveydenhuollon toiminta on palannut normaaliksi ja palveluiden käyttäminen on turvallista.

Koronatartuntojen leviämisen rajoittamiseksi on tärkeää edelleen noudattaa viranomaisohjeita:

Käsi- ja yskimishygienia
Lähikontaktien vähentäminen
Matkustaminen ja koronavirus
Ikääntyneet - ohjeita yli 70-vuotiaille
Lapset ja koronavirus

Varkauden terveydenhuollon yksiköissä sallitaan vierailut, paitsi kuntoutusosastolla hengitystieinfektio potilaille varatussa siivessä. Asioidessanne sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, pyydämme teitä noudattamaan toimintayksikössä olevia ohjeita. Tämä koskee etenkin asumispalveluyksikköjä, joissa vierailuista on sovittava yksikön kanssa etukäteen.

Mikäli epäilet saaneesi koronavirustartunnan, toimi näin:

Hengitystieinfektiovastaanotto (myös koronainfektioepäily) toimii suun terveydenhoidon tiloissa

Hengitystieinfektiovastaanotolla hoidetaan aikuisten ja lasten akuutit hengitystieinfektio-oireet, jotka tarvitsevat välttämättä fyysistä vastaanottoaikaa. Käynti vastaanotolle on parkkipaikan päädyssä olevasta ovesta ma-to klo 8.00 – 15.00 ja pe 8.00 – 14.30

Toimi näin:

Soita virka-aikana ensisijaisesti hengitystieinfektiovastaanotolle numeroon 044 743 6297 tai terveysasemalle p: 017 579 6000 ja muuna aikana päivystykseen p: 017 579 5000.

  •  Fyysistä vastaanottoa tarvitsevat potilaat tulevat hengitystieinfektiovastaanotolle puhelinkontaktien perusteella.
  • Tule vastaanotolle autolla, jos se on mahdollista ja odota autossa näytteenottoa tai vastaanotolle pääsyä. Jos sinulla ei ole autoa odota ulko-oven takana parkkipaikan päädyssä.

Hengistystieinfektiovastaanotolla otetaan koronavirus (COVID-19) – näytteitä. Testin tuloksen valmistumista voi seurata Kanta.fi – palvelussa, jossa tulos näkyy heti, kun se on valmistunut. Testattava pysyttelee karanteenin kaltaisissa olosuhteissa testituloksen vahvistumiseen saakka. Samassa taloudessa asuvat oireettomat henkilöt voivat toimia normaalisti, mutta lähikontakteja tulee välttää. Työnantaja ohjeistaa työntekijöitä suojavarusteiden käytöstä lähikontakteissa tarvittaessa.

 

Tietoa koronaviruksesta:

THL:n valtakunnallisen puhelinneuvonnan numero 0295 535 535 on ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät voi hakea tietoa internetistä.

  • Arkisin klo 8-21
  • Lauantaisin klo 9 - 15
  • Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.
Tekstiviestineuvonta 050 902 0163 on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi käyttää puhelinta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta saat kattavasti tietoa koronaviruksesta.

Linkkejä, joihin kannattaa tutustua: