Seurakunnan palvelut valmiuslain aikana

Yhteistyössä Varkauden kaupungin perhepalveluiden kanssa kasvatustyön työntekijät tarjoavat tukea perheiden haastavaan arkeen mm. ulkoilun merkeissä. Perheen lapset voivat lähteä työntekijäparin kanssa max. 2 tunniksi esimerkiksi puistoon, ulkopeleihin tai metsäretkelle, ja vanhemmat pääsevät hoitamaan asioita tai hengähtämään hetkeksi. Apua voidaan tarjota perheille, jossa kaikki ovat terveenä. Yhteydenotot kaupungin perhepalveluiden kautta tai seurakuntaan: vastaava lastenohjaaja Paula Boman 040 501 4950.  

Koronavirusepidemian ehkäisemiseksi tehdään lujasti töitä koko Suomessa. Keskiviikosta 18.3. alkaen koko Suomi astui valmiuslain aikaan. Varkauden seurakunnassa tämä tarkoittaa sitä, että kaikki kokoavat tilaisuudet on peruttu toistaiseksi.

  • Kirkolliset toimitukset, häät, kasteet ja hautajaiset toimitamme hallituksen ohjeiden mukaisesti. Paikalla saa olla yhteensä enintään 10 henkilöä.
  • Seurakuntavirasto (Ahlströminkatu 19) palvelee toistaiseksi ajanvarauksella maanantaista perjantaihin klo 9–15.30. Ovesta pääsee sisälle soittamalla ovikelloa. Pyörätuolilla virastoon pääsee sisäpihan kautta (käynti ulko-ovesta katsottuna oikealla).
  • Tilaisuuksien peruminen koskee myös jumalanpalveluksia. Seurakunnan työntekijät tuottavat hartausmateriaalia viikoittain seurakunnan YouTube-kanavalle ja Facebookiin. Hartaudet ja videot ovat katsottavissa myös kotisivuillamme www.varkaudenseurakunta.fi
  • Tiedotamme tilanteen muutoksista sekä Facebookissa että kotisivuillamme.
  • Seurakuntamme työntekijät ovat tavoitettavissa henkilökohtaista keskustelua ja sielunhoitoa varten ajanvarauksella. Heidän yhteystietonsa löydät 26.3. koteihin Warkauden Lehden välissä jaetusta Kotiviestistä ja osoitteesta varkaudenseurakunta.fi/yhteystiedot
  • Haluamme tarjota kiireetöntä asiointiapua sitä tarvitseville yhteydenottopyynnön kautta. Voimme auttaa välttämättömässä asioinnissa kaupassa ja apteekissa. Ota yhteyttä toimistosihteereihin Reijo Leppäseen 040 701 6630 tai Minna Riihimäki-Sutiseen 040 099 6340.
  • Toivomme, että yhteyttä otetaan ennakoidusti, jotta oikea apu tulee perille oikea-aikaisesti. Seurakunnan työntekijät jalkautuvat, koska toiminnan perumisen vuoksi meillä on resursseja tarjota luotettavaa apua.
  • Jos sinulla on kysymyksiä, älä jää yksin.

Tulethan tapaamisiin terveenä.