Perheneuvonta

 

Kasvatus - ja perheneuvonta on tarkoitettu 0-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille perheineen. Perheneuvonta vastaanottaa perheitä Varkauden kaupungintalolla. Vanhemmat voivat itse ottaa yhteyttä perheneuvonnan toimistoon tai perhe voi pyytää muita toimijoita ( varhaiskasvatus, koulu, sosiaalitoimi) varaamaan heille ajan.

Perheneuvonta tarjoaa palveluja lapsen kasvun ja kehityksen sekä vanhemmuuden  tukemiseksi.  Tavoitteena on parantaa perheen hyvinvointia sekä lapsen ja vanhemman välisen suhteen toimivuutta

Perheneuvontaan voi hakeutua

  • jos toivoo tukea lasten kasvatukseen, vanhempana toimimiseen ja perhesuhteiden toimivuuteen

  • jos on huoli lapsen kehityksen etenemisestä ja/tai taitotasosta, keskittymisestä, käytöksestä, lieväasteisesta psyykkisestä oireilusta (mm. pelot, jännittäminen, mielialan mataluus).

  • jos elämäntilanteessa on tapahtunut muutoksia, esim. ero, sairastuminen, läheisen menetys

Työskentely sisältää ohjausta ja neuvontaa, vanhempien kanssa käytäviä keskusteluja, selvittelyjä ja tutkimuksia, tukikäyntejä ja terapeuttista työskentelyä (yksilö- ja perheterapeuttiset käynnit). Käytettävissä ovat myös lääkäripalvelut.

Annamme asiantuntija-apua ja teemme yhteistyötä perusterveydenhuollon (esim. lastenneuvolan, puheterapeutin, toimintaterapeutin), koulujen ja päivähoidon, perhepalvelujen ja erikoissairaanhoidon kanssa.  Järjestämme myös erilaista ryhmätoimintaa monialaisen yhteistyöverkoston kanssa. Esimerkkinä Huomaa lapsi-ryhmät perheille, joilla on päihteiden tai eron aiheuttamaa pulmaa, lasten sururyhmä, ryhmiä lapsille, joilla on tunteiden ja käytöksen hallinnan pulmaa.

Tarjoamme lisäksi perheasioiden sovittelua perheille heidän harkitessaan eroa, eroprosessin aikana tai eron jälkeen.

 

Ilmoittautuminen ark. klo. 8-12 p. 044 4442242 HUOM! Soittaessasi numeroon 8.6.-31.8.2021 välisenä aikana, otamme Sinuun yhteyttä vuorokauden kuluttua yhteydenotostasi.

Käyntiosoite: Hyvinvointikeskus Aalto, 4. krs. Savontie 55, 78300 Varkaus

Huom! Ei tarvitse ilmottautua ala- aulassa, tulette vain suoraan 4. kerrokseen sovittun aulaan odottamaan.

 

 

Apua-nappi_neliö.jpg