Sosiaalinen tuki ja toimeentulo

Toimeentulotuki on perhe- ja asiakaskohtainen rahallinen etuus, joka on luonteeltaan viimesijainen. Hakijalla on velvollisuus hakea ennen toimeentulotuen hakemista tai ohella niitä sosiaaliturvaetuuksia, joihin hänellä on oikeus ( esimerkiksi työttömyysturva, asumistuki, opintoraha ja –laina sekä elatusturva).

Perustoimeentulotukea haetaan KELAlta.
Täydentävän toimentulotuen ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemukset käsitellään seitsemän arkipäivän kuluessa.

 

Sosiaalityön päivystys

 

Sosiaalityön päivystyksen toiminta uudistuu. Kaupungintalon sijaitsevan sosiaalityön päivystyspisteen toiminta päättyy 17.1.2020. Muutoksen taustalla on virka-aikaisen sosiaalipäivystyksen siirtyminen Kuopion seudullisen sosiaalipäivystyksen hoidettavaksi. 

 

Jatkossa apua ja neuvontaa sosiaalipalveluihin ja tukimuotoihin liittyen saat suoraan omalta työntekijältäsi aikuissosiaalityöstä puhelimitse tai varaamalla ajan henkilökohtaiseen keskusteluun. Sosiaalityöntekijöillä ja sosiaaliohjaajilla on 20.1.2020 alkaen puhelinaika klo 9-10 arkipäivisin. Yhteydenottosi perusteella työntekijä arvioi kanssasi asian kiireellisyyden ja antaa aikavarauksen tarpeesi mukaan. 

 

Välitystileihin liittyvissä kysymyksissä ota suoraan yhteyttä toimistosihteerin. Puhelinaika toimistosihteerille on arkisin klo 10-11.

 

Pohjois-Savon sosiaalipäivystys 24/7 suora päivystysnumero asiakkaille on 044 718 3930 (ei tekstiviestejä). Ollessamme kiirellisellä työtehtävällä emme voi ottaa vastaan asiakaspuheluita. Kiireellistä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.