Ikääntyneiden terveystarkastukset

Ehkäisevillä palveluilla ja kuntoutuksella pidetään yllä ikäihmisten toimintakykyä. Palveluihin sisältyvät mm. ikääntyneiden ennaltaehkäiset kotikäynnit, joita tarjotaan 80 vuotta täyttäneille Varkautelaisille. 80-vuotiaille lähetetään kutsu kotikäynnin toteuttamista varten. Jos et ole saanut kutsua ja toivot ennaltaehkäisevää kotikäyntiä, ota yhteyttä Ikääntyneiden Asiakasohjausyksikköön, jonne pääset tästä.

Terveydenedistämisen palveluja ikääntyneille on tarjolla lisäksi Hyvinvointi Ankkurissa kirjastolla. Rokotusneuvontaa ja –ohjausta tarjotaan Ankkurin lisäksi terveysaseman vastaanotolla. Ankkurin toiminnasta on kerrottu lisää täällä. Kotihoidon iäkkäille, yli 65 –vuotiaille asiakkaille tarjotaan maksuton Pneumokokki – rokotus.

Kausi-influenssa rokotuksia tarjotaan kansallisen rokoteohjelman mukaisesti vuosittain. Kausirokotuksista on kerrottu lisää täällä.

Käpykankaan ja Kangaslammin päivätoiminnassa tarjotaan ikääntyneille päivätoimintaa, joka on ennaltaehkäisevää ja toimintakykyä tukevaa. Päivätoimintaan haetaan erillisellä hakulomakkeella. Hakemuslomakkeen ja lisätietoa päivätoiminnasta löydät täältä.

Ikääntyneiden- ja työikäisten omaisten terveystarkastukset toteutetaan terveysaseman vastaanotolla. Lue lisää omaishoitajien terveystarkastuksista täältä. Omaishoidosta löytyy lisätietoa täältä.