Warkaus-kortilla hyvinvointia liikunnasta ja kulttuurista

Warkaus-kortin tarkoituksena on osallisuuden ja hyvinvoinnin vahvistaminen madaltamalla kynnystä hyvinvointia tukeviin palveluihin.

Warkaus-kortti on osa WARKAUS365-korttia. WARKAUS 365 kortti on yhdistelmäkortti johon voi ladata ja jolla voi maksaa erilaisia palveluja. Kortilla voi olla uimahalli Ilopisaran erilaiset asiakaskortit, Varkauden ja Kangaslammin liikuntatalojen asiakaskortit, seniorikortti, erityisliikuntakortti ja Warkaus-kortti.

Aikaisemmin lunastetut Warkaus-kortit ovat edelleen voimassa sovituilla etuuksilla määräajan eli vuoden lunastuspäivästä, kuitenkin enintään vuoden 2022 loppuun. 1.1.2023 voimaan tuleva hyvinvointialue tulee muuttamaan etuuskortti käytäntöjä. Hakemus uutta korttia varten jätetään kaupungintalon neuvontaan, kuoreen merkintä Warkaus-kortti. Hakemuksen liitteenä tulee olla KELAn päätös (enintään kuukauden vanha maksuilmoitus). Kortin valmistumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä ja sen saa seitsemän arkipäivän kuluttua. Näytä saamasi teksti-viesti ja henkilöllisyystodistus ostohetkellä Uimahalli Ilopisaran kassalla.

Olet oikeutettu Warkaus-korttiin, jos olet täysi-ikäinen (18–65 vuotias) varkautelainen ja saat jotain seuraavista Kelan etuisuuksista (eikä sinulla ole Erityisliikuntakortti oikeutta):

  • Tuloraja 850 €/kk (brutto)
  • Työttömyysturva (peruspäiväraha/työmarkkinatuki)
  • Työkyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki (alle 65-vuotiailla)
  • Takuueläke (kortti myönnetään harkinnanvaraisesti)
  • Eläketuki (61–64-vuotiailla)
  • Perustoimeentulotuki (päätöstä esittäessä näytettävä myös Kela-kortti)
  • Kuntoutusraha, sairauspäiväraha ja vanhempainpäiväraha

Kortti myönnetään vuodeksi kerrallaan, kuitenkin enintään vuoden 2022 loppuun. Kortin vuosimaksu on 10 €, riippumatta siitä mihin aikaan vuodesta 2022 Warkaus-kortti lunastetaan ja ensimmäisellä kerralla kortin panttimaksu 3 €. Jos kortti katoaa tai vaurioituu uuden kortin hinta on 13 € (sis. uuden kortin toimitusmaksun 10 € ja pantin 3 €). Korttia ei myönnetä, jos henkilöllä on oikeus Erli- tai Seniorietuihin (entinen Erli-kortti ja Seniorikortti). 

 

WARKAUS KORTILLA PÄÄSET:
Kaupungin kuntosalit

  • Kuntosali, Uimahalli Ilopisara, sisälle klo 14 mennessä, voi olla klo 16.30 asti
  • Kuntosali, Varkauden liikuntatalo klo 13.00–16.00
  • Kuntosali, Kangaslampi klo 7.00–20.00

Uimahalli Ilopisara
Sisälle klo 14 mennessä, voi olla klo 16.30 asti. Viikonloppuisin ei aikarajaa.

Varkauden Teatteri
Teatterin erikseen ilmoittamiin 3. harjoituksiin. Lippu lunastettava mielellään viikkoa ennen teatterin lipunmyynnistä. Vapaita paikkoja voi tiedustella teatterin lipunmyynnistä puh. 044 364 8830, myynti@varkaudenteatteri.fi.

Soisalo-opisto
Yhden vapaavalintaisen kurssin osallistumismaksu. Ilmoittautuminen opiston ohjeiden mukaan soisalo-opisto.fi, soittamalla 040 7138 660 tai käymällä toimistossa, Taipaleentie 24. Lisätietokenttään maininta Warkaus-kortista. Osallistuminen tulee vahvistaa opiston toimistossa kahden viikon kuluessa ilmoittautumisesta. Kurssipaikka vahvistetaan kopiolla, jonka saa pyydettäessä korttia lunastettaessa Uimahalli Ilopisaran kassalta.

Lisätietoja:
Osallisuuskoordinaattori Tarja Tomperi,
tarja.tomperi@varkaus.fi, puh. 040 578 3110