Hoitotakuun toteutuminen: Terveysasemat

Yhteydensaanti

  • Kuntalaisen on saatava yhteys terveyskeskukseen arkipäivisin virka-aikana välittömästi.

    Ajanvaraus terveysasemalla tapahtuu puhelimitse numerosta 017 5796000. Mikäli puhelimeen ei vastata, puhelu siirtyy takaisinsoittopalveluun. Potilaalle soitetaan takaisin samana päivänä.

Vastaanotolle pääsy

  • Kuntalaisen on päästävä kiireettömän hoidon arviointiin perusterveydenhuollossa kolmessa arkipäivässä yhteydenotosta.

Varkaudessa hoidon tarpeen arviointiin pääsee nopeasti. Hoidon tarpeen arvioi hoitohenkilökunta joko ajanvarauksen yhteydessä tai terveysasemalla kolmen päivän sisällä.

Arvioinnissa ei ole kyse lääketieteelliseen tai hammaslääketieteelliseen tutkimukseen perustuvasta taudinmäärityksestä ja siihen liittyvästä hoidosta. Kansanterveyslain mukaan hoidon tarpeen voi arvioida muukin terveydenhuollon ammattihenkilö kuin lääkäri.

Ei kiireellinen aika pyritään varataan niin, että hän pääsee vastaanotolle 3-4 viikon sisällä.

Tilanne huhtikuussa 2020: Hoitotakuu toteutuu. Ajan lääkärille ja hoitajalle kiireettömissä asioissa saa keskimäärin kolmen viikon sisällä. Covid-pandemian vuoksi ei-kiireellisiä aikoja on peruttu helmi-maaliskuulla ja potilaat ovat itse peruneet aikojaan. Huhtikuun loppuun mennessä uudet ajat potilaille on järjestetty. Vastaanotoista osa on hoidettu puhelimitse etävastaanottoina suojaten riskiryhmiä.