Kardiologia (sydänsairaudet)

Kardiologian poliklinikalle potilaat tulevat esim. terveyskeskuslääkärin tai yksityislääkärin lähetteellä. Poliklinikalla työskentelee kardiologi ja sairaanhoitaja 1-3 päivänä viikossa, ma-ke-pe päivinä vaihdellen.

Poliklinikalla tehdään sydämen ultraäänitutkimuksia ja kliinisiä kuormituskokeita. Ultraäänitutkimuksella tutkitaan sydämen rakenteita ja seurataan mm. sydänläppien toimintaa sekä sydänlihaksen toimintakykyä. Kuormituskokeessa potilaan sydämen toimintaa tutkitaan seuraamalla sydänfilmiä ja verenpainetta, kun potilas polkee kuntopyörää. Sairaanhoitaja on mukana tutkimuksessa ohjaamassa potilasta ja seuraamassa hänen vointiaan.

Sydänhoitajan vastaanotto

Sydänhoitajan vastaanotolle kutsutaan potilaat, joille on äskettäin tehty sepelvaltimotautidiagnoosi, ohitusleikkaus, läppäleikkaus tai sepelvaltimon pallolaajennus. Vastaanotolla käydään potilaan kanssa yksilöllisen tarpeen mukaan läpi hänen kokemuksensa sairastumisesta. Lisäksi potilas saa elintapa- ja lääkitysohjausta sekä sairauden jatkoseurantaohjeet.

Olemme tavoitettavissa puhelimitse

arkisin klo 8-11 ja klo 12.30-14

Sydänhoitaja puh. 0444442694

Palvelusihteeri puh. 0444442409 tai 0175795232

Vastaanottoajan siirrot tai peruutukset viimeistään edellisenä arkipäivänä puhelimitse.

Sähköisen Klinik 24 h -palvelun kautta myös kiireettömät asiat ja yli viikon päässä olevien ajanvarausten siirto/peruminen.