Sosiaalityö

Palvelumme ovat siirtyneet Pohjois-Savon hyvinvointialueelle. Uudet verkkosivut ovat avattu osoitteessa pshyvinvointialue.fi.

Alla olevaa sisältöä ei ylläpidetä 1.1.2023 lähtien.

Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa

  • ohjausta
  • neuvontaa
  • sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja
  • tukitoimien järjestämistä.

Sosiaalityöllä vahvistetaan tuen tarpeessa olevien kansalaisten voimavaroja ja tuetaan yksilöiden, perheiden ja yhteisöjen omaehtoista toimintaa ja selviytymistä. Tavoitteena on ehkäistä syrjäytymistä ja ratkaista sosiaalisia ongelmia ja näin ylläpitää ja edistää kansalaisten ja yhteisöjen hyvinvointia ja sosiaalista turvallisuutta.

Sosiaalityön asiakkaina voivat olla kaikki kansalaiset. Sosiaalityön palveluja järjestetään lapsille, nuorille ja heidän perheilleen, maahanmuuttajille, työttömille, asunnottomille, päihde- ja mielenterveysongelmista kärsiville sekä ikääntyneille ja vammaisille henkilöille.

Sosiaalipalvelut on järjestettävä tarvittavassa laajuudessa vuorokauden ajasta riippumatta.

Sosiaalipalvelut Varkaudessa

Mikäli tarvitset ohjausta tai neuvontaa työikäisten sosiaalipalveluihin liittyen, ota yhteys palveluohjaajaan ma-pe klo. 9-11 puh. 041 7319600. Palveluohjaaja selvittää tilannettasi ja ohjaa sinua eteenpäin ja tarvittaessa varaa ajan sosiaalityöntekijälle.

Mikäli olet huolissasi itsestäsi tai toisesta henkilöstä, voit tehdä sähköisen huoli-ilmoituksen. Linkki löytyy myös Varkauden kaupungin sosisali- ja terveyspalveluiden etusivulta.

Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeessa olevasta henkilöstä

Toimeentulotukiasioissa opastusta ja  neuvontaa saat etuussihteeriltä ma-pe klo 8-16 puh. 041 731 4765. Mikäli sinulla on jo nimetty omatyöntekijä voit olla häneen yhteydessä, puhelinaikana arkisin klo. 9- 10.00. Soittoaikana saapuneisiin puheluihin vastataan takaisinsoitolla. 

Huom! Palvelemme asiakkaita Hyvinvointikeskus Aallossa vain ajanvarauksella!  

Hätätilanteissa, kun sosiaalinen hätätilanne vaatii nopeita toimenpiteitä, etkä voi asiassa odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli ilman vakavia seurauksia, soita Pohjois-Savon sosiaalipäivystykseen (avoinna 24h). Suora päivystysnumero on 044 718 3930 (ei tekstiviestejä). Sosiaalipäivystyksessä sosiaalialan ammattilainen päivystää sosiaalihuoltolain mukaisesti ja toiminta perustuu viranomaisyhteistyöhön.

Kiireellistä apua vaativissa tilanteissa soita aina hätänumeroon 112.