Terveydenhuollon toimikortti

Terveydenhuollossa työskennellessäsi saat terveydenhuollon toimikortin. Toimikorttisi on ammattikortti, jos olet terveydenhuollon tai sosiaalihuollon ammattihenkilö. Sinun ammattioikeustietosi löytyvät tällöin Valviran Terhikki- tai Suosikki-rekisteristä.

Kun kortti tilataan AALTO Hyvinvointikeskuksen rekisteröintipisteessä ( 2 krs, odotus 14, noudan sinut siitä) sinulla on oltava VOIMASSAOLEVA PASSI TAI HENKILÖKORTTI mukana vahvan tunnistautumisen vuoksi (EU-lainsääsäntö). AJOKORTTI EI KELPAA HENKILÖLLISYYDEN TUNNISTAMISEEN. Tämän sivun alareunassa on linkki ajanvaraukseen eli varaat ajan kortin tilaamiseksi. 

Jos sinun voimassa oleva ammattikortti menee kolmen kuukauden sisällä vanhaksi, voit itse tilata uuden kortin. Tällöin tarvitset entisen voimassa olevan ammattikorttisi ja päätteen, jolla on kortinlukija ja kortinlukijaohjelmisto (tämä ohje ei koske henkilöstö- ja toimijakortteja). Tilauksen voit tehdä tästä WebVartin linkistä ja sieltä sivun oikealta kohta "WebVartti Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortin uusiminen". Sosiaali– ja terveydenhuollon ammattihenkilö voi tunnistautua WebVarttiin voimassa olevalla sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortilla ja tilata kuvattoman tai kuvallisen ammattikortin (sen mukaan, millainen aiempi kortti on ollut) suoraan kotiosoitteeseen tai vaihtoehtoisesti johonkin julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon rekisteröintipisteeseen. Ohje WebVartin käyttöön löytyy tästä linkistä . Mikäli tilaat uuden kortin rekisteröintipisteeseen, haet kortin henkilökohtaisesti rekisteröintipisteestä AALTO Hyvinvointikeskuksesta, 2 kerros, odotus 14, noudan sinut sovittuna aika siitä.

Kortinhakijan tulee varata etukäteen aika rekisteröintipisteestä myös kortin noutamista varten. Lista rekisteröintipisteistä ja ajanvarausohjeet löytyy tästä linkistä.

LINKKI ajanvaraukseen

Yhteyshenkilö toimikorttiasioissa on Milja Leinonen.