Kanavamuseon tapahtumat 2020

Kesällä 2020 toiminnassamme on rajoitteita yleisön ja henkilökunnan turvallisuuden vuoksi. Sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille näiden rajoitusten toimeenpanemiseksi tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi tartuntatautilain nojalla.

Elokuussa kanavamuseolla järjestetään avoimia yleisöopastuksia seuraavasti:

ke 5.8.2020 klo 17.00 Taipaleen kanavamuseo, Uitolla -valokuvanäyttely
ke 12.8.2020 klo 17.00 Taipaleen kanavamuseo, Via Canalia -perusnäyttely

Opastukset ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. Koska tilamme ovat rajalliset, voimme ottaa opastukselle max. 15 henkilöä saapumisjärjestyksessä, jotta voimme turvata riittävät turvavälit.

Tervetuloa!

30.8.2020 klo 10.00-18.00 Perhesunnuntaina suunnistetaan

Kuvasuunnistus ja rintamerkkipaja

Via Canalia -perusnäyttelyssä on esillä toinen toistaan jännittävämpiä kanavan ja vesiliikenteen historiaan liittyviä kapistuksia. Varkauden museoiden ja Lastenkulttuurikeskus Verson yhteisenä perhesunnuntaina Taipaleen kanavamuseon esineet tulevat tutuiksi kuvista suunnistaen. 

Tunnistatko esineet pienistä yksityiskohdista? Nyt koko perhe haastetaan etsintään ja tutustumaan esineisiin. Kuka on tarkkasilmäisin, löytyvätkö kaikki suunnistuksen esineet? Mitähän niillä aikoinaan on tehty!

Ahkerat kuvasuunnistajat ansaitsevat myös arvomerkit rintapieliinsä. Perhsunnuntai on maksuton ja kanavamuseoon on vapaa pääsy.

Talvipäivänseisaus:
Talvipäivänseisaus ajoittuu nimensä mukaan vuoden lyhimpään päivään, jolloin aurinko on pohjoisella pallonpuoliskolla katsottuna alimmillaan taivaalla etelässä ollessaan. Tällöin Taipaleen kanavamuseon piha-alueelle avautuu koko perheen yhteinen kävelytapahtuma.

Tätä ilmaista kävelytapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1997. Vuosi vuodelta Talvipäivänseisaus-tapahtuma on muovautunut eri yhteistyötahojen toimesta nykyiseen muotoonsa.

Taipaleen kanavamuseon piha-alueelle avautuu vuoden lyhimpänä päivänä koko perheen yhteinen kävelytapahtuma. Kulttuurielämyksiä tarjoavan tapahtuman tarkoituksena on rauhoittua ja hiljentyä joulun alla. Tunnelmaa luovat muun muassa lumi- ja tuliveistokset, valoteos ja taikametsä.

Tapahtuman aikana museo ja kahvio ovat auki. Kahvion jouluherkkuja varten on hyvä varata taskuun kolikoita. Tapahtumaan tullessasi muistathan varustautua heijastimin ja otsalampuin. Autopaikkoja on rajoitetusti tapahtuman läheisyydessä liikuntarajoitteisille. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Vuoden 2020 tapahtuma-uutiseen tästä linkistä