Kirjastokortti ja pin-koodi

Jokaisella on oikeus käyttää kirjastoa ja saada kirjastokortti. Lainausoikeuden ja kirjastokortin saa todistamalla henkilöllisyytensä ja antamalla kirjaston pyytämät tiedot. Henkilökunnalla on oikeus pyytää henkilöllisyyden todistamista muulloinkin. Alle 15-vuotiailta vaaditaan täysi-ikäisen takaajan/huoltajan suostumus. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Uusi kortti kadonneen tai turmeltuneen tilalle on maksullinen.

Lainauskiellossa oleva henkilö ei voi toimia takaajana eikä hänellä ole oikeutta käyttää muiden henkilöiden kirjastokorttia. Muiden Lumme-kirjastojen kirjastokortit käyvät asiointiin myös Varkauden kirjastossa.

Kirjastokortin saadessaan asiakas sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä sekä kirjaston perimiä maksuja ja korvauksia. Kirjastokortin katoaminen sekä osoitteen- ja nimenmuutokset on ilmoitettava kirjastoon.

Kirjastokorttiin saa halutessaan salanumeron/pin-koodin, joka mahdollistaa sekä kirjastossa olevilla asiakaspäätteillä että kirjaston verkkosivuilla omien lainojen ja varausten katselun, varausten teon sekä lainojen uusimisen. Lainoja voi uusia kahdeksan kertaa, mikäli ko. aineistosta ei ole varauksia. Lainojen uusimisen ja varausten teon voi hoitaa myös puhelimitse.

Kirjastokortilla ja siihen liitetyllä salasanalla pääsee käyttämään myös muita kirjaston tarjoamia verkkopalveluja, kuten elokuvapalvelu (viddla.fi v. 2021) tai näköislehtien lukupalvelu (lumme.emagz.fi v. 2021 alkaen).