Warkaus365 Lainaamo

Haastoimme varkautelaiset lahjoittamaan varastoista ja kaapeista löytyneet hyväkuntoiset ja käyttökelpoiset harrastusvälineet lainaustoimintaan. Näitä välineitä kaupunkilaiset voivat lainata ilmaiseksi liikuntaan, kuntoiluun ja vapaa-ajan harrastuksiin.

Lainaamalla välineet voi kokeilla uusia lajeja ilman, että heti tarvitsee ostaa välineitä omaksi. Kasvavaan jalkaan pieneksi jääneiden monojen tai luistimien tilalle voi lainata välineet esim. kauden loppuvaiheessa. Wiksua on myös lainata välinettä ilmaiseksi, jos harrastaa lajia vain kerran tai pari vuodessa.

Kuntoilu- ja sisävälineitä on Lainaamossa tarjolla jatkuvasti. Kesällä on lainattavissa myös pihapelejä, palloja, frisbeegolfkiekkoja ja kesäkauden liikuntavälineitä. Talvella lainattavana on runsaasti erilaisia talviliikuntavälineitä. Välineitä ei enää oteta vastaan kirjastolla, vaan niiden keräyksistä ja keräyspaikoista ilmoitetaan erikseen. 

Välinelainaamo on useiden kuntien kirjastoissa uudenlainen lisäpalvelu. Välineet lainataan kirjastokortilla lainaustiskillä sisääntulokerroksessa. Laina-aika on 14 vuorokautta. Lainoja ei voi varata eikä uusia, koska välineen kunto tarkastetaan lainausten välissä. Välinelainausta koskevat samat käyttösäännöt ja myöhästymismaksut, kuin muutakin kirjaston aineistoa. Lainattavia välineitä voi etsiä aineistohaulla, kuten muutakin Lumme-kirjastoista lainattavaa aineistoa. 

Kirjaston käyttösäännöt

Lainaajan tulee huomioida, että välineet ovat käytettyjä ja niiden käyttö tapahtuu omalla vastuulla. Kirjasto ei vastaa lainatun välineistön asiakkaalle aiheuttamista vahingoista. Lainaaja on velvollinen käsittelemään liikuntavälineitä niiden käyttötarkoituksen mukaisesti ja huolellisesti siten, etteivät ne vaurioidu normaalia kulumista enempää. Lainattavat tuotteet palautetaan siinä kunnossa, kuin ne olivat lainattaessa. Mikäli huomaat käyttösi aikana puutteita välineen kunnossa, kerro siitä välinettä palauttaessasi. Välineet tulee puhdistaa ja kuivata ennen palautusta. Liikuntavälinelainoja ei voi palauttaa palautusluukkuun eikä automaattiin, vaan ne on palautettava kirjaston sisälle henkilökunnalle. Lainaaja voi palautuksen kirjaamisen jälkeen viedä välineen yläkerran Lainaamossa olevalle viimeksi palautettujen pöydälle.

Lainattavissa ympäri vuoden

Lainattavissa kesäkaudella

Lainattavissa talvikaudella