Kotikulmat valoissa

Siilinjärveltä alkunsa saanut Kotikulmat valoissa -valaistuskampanja laajenee Pohjois-Savon alueelle 30.10 – 30.11.2021.  Teemana on ”Arjen valojuhlaa - valoa arkeen”. Kampanjalla halutaan muistuttaa iloa tuottavista ja arjen jaksamista lisäävistä asioista pimeänä aikana. Mukaan kampanjaan on kutsuttu yhdistyksiä, yrityksiä, organisaatioita ja yksityisiä ihmisiä.

Kotikulmat valoissa -kampanja laajentuu osallistavaksi, kaikkien pohjoissavolaisten yhteiseksi toiminnaksi, johon mahdollisimman moni osallistuu valaisemalla omia kohteitaan ja jakaa niitä somessa hashtagilla #kotikulmatvaloissa ja Varkaudessa lisäksi #valoisavarkaus.

Asukkaita kutsutaan tekemään myös valon tekoja toisilleen: kutsumaan yksinäisen kynttiläillalliselle, laittamaan lyhdyn ovelle tervetulon merkiksi tai vaikkapa kutsumaan kotinurkissa pyörivän mukaan yhteiseen harrastukseen.

Valaistuskampanjan aikana järjestetään tapahtumia, joiden teema liittyy jollain tavalla valoon. Varkaudessa tuodaan valoa pimeyteen marraskuun aikana eri tavoin. Varkauden Kotikulmat valoissa-kalenteri päivittyy jatkuvasti.

Kaikki Pohjois-Savossa järjestettävät Kotikulmat valoissa -tapahtumat kootaan Kuopion Seinälle Tapahtumaportaali (kuopionseina.fi)

Varkaudessa marraskuussa 2021

Varkaudessa Kotikulmat valoissa -kampanja kietoo yhteen erilaisia toimijoita ja tilaisuuksia. Marraskuussa järjestetään erilaisia valoon liittyviä tempauksia, kuten suurempia ja pienempiä valoinstallaatioita, UV-taidetta, joulukauden avausta ja ikkunanäyttelyitä.

Mukana toteuttamassa ovat mm. kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Vekara-Varkaus, Lastenkulttuurikeskus Verso, Vanha Varkaus - Uusi suunta -hanke, Warkauden kaupunkikeskusta ry sekä joukko erilaisia toimijoita aina yksityishenkilöistä yrityksiin. Osallistuminen on kaikille avointa!

Valoisa Varkaus - kalenteri päivittyy sitä mukaa kun tilaisuuksia ja tempauksia varmistuu.

Varkauden Kotikulmat valoissa facebook-tapahtumassa myös lisätietoja.

Vinkkejä osallistumiseen

Varkaudessa voit osallistua esimerkiksi katselemalla valaistuksia eri tempauksissa ja toteuttamalla oman valaistuksesi ikkunaasi, ovellesi tai pihallesi. Jaa kuva osallistumisestasi some-kanavissa aihetunnisteilla #valoisavarkaus ja #kotikulmatvaloissa!

 

Oman valaistuksen voit toteuttaa omalla tavallasi. Linkistä löydät Osallistumisvinkkejä inspiraatioksi

 

Osallistumisvinkit tulostettavana PDF:nä:

Osallistumisvinkit: Varkauden Kotikulmat valoissa-kampanja, by terhi.siippainen

Kulttuurin merkitys nostetaan esiin

Kampanjan aikana halutaan nostaa esiin myös kulttuurin merkityksellisyyttä: Kulttuuri vaikuttaa niin fyysisesti, psyykkisesti, sosiaalisesti kuin taloudellisestikin. Kulttuurilla on lukuisia todennettuja hyvinvointivaikutuksia. Lisäksi kulttuurilla on taloudellista painoarvoa: Kulttuurisesti kiinnostavat alueet houkuttelevat luovaa osaamista ja matkailijoita alueille. Luovilla ratkaisuilla voidaan lisätä myös tuottavuutta. Ennen koronapandemiaa luovat alat työllistivät Euroopan tasolla yli kaksi kertaa enemmän kuin autoteollisuus ja tietoliikenne yhteensä. Suomessa työllisiä oli n.135.000 ja kulttuurin osuus bruttokansantuotteesta 3,3% (EY-tutkimus, 2021).