Talvipäivänseisaus Taipaleen kanavalla

Taipaleen kanavalle kokoonnutaan vuosittain hiljentymään talvipäivänseisauksena 21.12.

Taipaleen kanavamuseon piha-alueelle avautuu vuoden lyhimpänä päivänä, talvipäivänseisauksena koko perheen yhteinen taianomainen kävelytapahtuma.

Kulttuurielämyksiä tarjoavan tapahtuman tarkoituksena on rauhoittua ja hiljentyä yhteisöllisen ja kokonaisvaltaisen taide-elämyksen äärellä omaleimaisessa historiallisessa kulttuuriympäristössä. Tunnelmaa luovat muun muassa lumi- ja tuliveistokset sekä valotaide.

Tapahtumapaikkana on lumoava kahden kanavan väliin jäävä kanavamuseorakennusten ja metsäisen niemen rajaama, kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja kiinnostava alue. Vuonna 1840 valmistuneen museokanavan alueelle levittäytyy valoteos ja elävän tulen rajaama polku, piha-alueelle keskittyvät lumi- ja tuliveistokset. Metsäaluetta käytetään mahdollisuuksien mukaan yhteisötaiteen areenana.

Talvipäivänseisaus ajoittuu nimensä mukaan vuoden lyhimpään päivään. Tätä maksutonta kävelytapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1997.

Vuosi vuodelta Talvipäivänseisaus-tapahtuma on muovautunut eri yhteistyötahojen toimesta ja kehittynyt jatkuvasti. Tapahtuma kokoaa yhteen erilaisia toimijoita aina sitoutuneesta talkooväestä erilaisiin taiteen ja kulttuurin ammattilaisiin.

Warkautelaiset ry:n koordinoimassa tapahtumassa yhteistyössä ovat mukana myös mm. Varkauden museot, Musiikkikahvila Kukkakeidas sekä Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut.