Vattuvuoren kuntoportaat

Portaat sijaitsevat Opiskelijakadulla, Vattuvuoren kuntoradan ja frisbeegolf-radan varrella. Portaiden pituus on 70 m. Askelmia portaissa on 160 kpl. Loivalla osuudella portaita on 90 kpl, joiden askelmakorkeus on 11 cm. Jyrkemmällä osuudella portaita on 70 kpl, joiden askelmakorkeus on 14 cm. Portaissa on kolme levähdyspenkkiä, joista ensimmäinen on alhaalla lähtötasanteella, toinen reilussa puolessa välissä ja kolmas ylätasanteella sekä kaiteet molemmin puolin.

HUOM! Ei talvikunnossapitoa!

 

Auton pysäköinti:

Disc Golf Parkin pysäköintialueelle, Opiskelijankatu 7, 78250 Varkaus.

Relanderinkadulta käännyttäessä Osmajoentielle, aja suoraan Pujottelukadulle. Kuoppakankaan suunnalta tultaessa, aja Osmajoentietä ja käänny oikealle Pujottelukadulle. Jatka suoraan eteenpäin 300 m ja käänny oikealle Opiskelijankadulle. Jatka katua eteenpäin 300 m, kunnes vasemmalla on parkkialue.

 

Kuntoportaat tarjoavat mahdollisuuden matalankynnyksen liikuntaan. Tarkoituksena on, että ne kannustavat kaikkia liikkumaan iästä ja kuntotasosta riippumatta.

Portaiden kiipeäminen vahvistaa mm. kehon hapenottokykyä, kestävyyttä ja lihasvoimaa, lisäksi sekä kehittää tasapainoa että koordinaatiota. Porrastreeni kuluttaa paljon energiaa ja polttaa kaloreita. Portaiden askeltaminen ei vaadi mitään erityistaitoja ja on täysin ilmaista. Portaissa voi treenata kävellen, juosten, tehden hyppyjä, loikkia ja kyykkyjä. Ylös mentäessä ja alas tultaessa voi yhdistellä eri tyylejä.