Warkaus365 Lainaamo

Syksyllä 2018 haastoimme varkautelaiset lahjoittamaan varastoista ja kaapeista löytyneet hyväkuntoiset ja käyttökelpoiset harrastusvälineet lainaustoimintaan. Näitä välineitä kaupunkilaiset voivat lainata ilmaiseksi liikuntaan, kuntoiluun ja vapaa-ajan harrastuksiin.

Lainaamalla välineet voi kokeilla uusia lajeja ilman, että heti tarvitsee ostaa välineitä omaksi. Kasvavaan jalkaan pieneksi jääneiden monojen tai luistimien tilalle voi lainata välineet esim. kauden loppuvaiheessa. Wiksua on myös lainata välinettä ilmaiseksi, jos harrastaa lajia vain kerran tai pari vuodessa.

Talvella Lainaamossa on lainattavana talviurheiluvälineitä ja ympärivuotisia sisävälineitä. Kesällä on lainattavissa kesäkauden liikuntavälineitä, pihapelejä ja koko vuoden käytettäviä välineitä.

Välinelainaamo on useiden kuntien kirjastoissa uudenlainen lisäpalvelu. Alkuvaiheessa lainaaminen tapahtuu lomakkeella ja lainaajan tulee todistaa henkilöllisyytensä. Toiminnan vakiintuessa myöhemmin osaksi kirjastopalveluja päästään lainaamaan välineet kirjastokortilla. Laina-aika on aluksi 7-14 vuorokautta.

Lainattavissa nyt:

Kuntoiluvälineitä
Pihapelejä
Kävelysauvoja
Sählymailoja
Tennismailoja
Sulkapallomailoja
Pesäpallomailat ja räpylät
Käsipainoja