Kuntalaisten olohuone

Avoinna ma - pe klo 10-16

Kuntalaisten olohuone on monitoimipiste kuntalaisten, yhdistysten, yhteisöjen ja kaupungin omien yksiköiden käyttöön. Tiloihin voi tulla tapaamaan toisia ihmisiä sekä osallistua erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. 

Kaupungin työntekijöitä eri toiminnoista jalkautuu vuorotellen työskentelemään ko. tilassa. Lähtökohtana on kuntalaisten aito kohtaaminen keskustelun, osallistumisen ja tutuksi tulemisen kautta. Työntekijöiden paikalla olo ei ole pelkkää toiminnan esittelyä, vaan myös perustyön tekemistä tiloissa ns. etätyönä. 

Tilaa on mahdollista käyttää erilaisiin kampanjoihin, esittelyihin ja kokousten pitämiseen. Järjestöt voivat varata tiloja käyttöönsä myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun vain huolehtivat tilojen siisteydestä. Tilat ovat yhdistysten käytössä ilmaiseksi kerran kuukaudessa. Jos käyttöä on enemmän, peritään siitä pieni maksu.

Tiloissa toteutetaan pienimuotoista kahvila- ja myymälätoimintaa kuntouttavan työtoiminnan kautta. Ajatuksena on, että tiloihin pistäytyessä voi nauttia vaikkapa kupposen kahvia tai teetä. Kävijöiden käytettävissä on myös tietokone, jolla voi hoitaa arjen asiointia.

Olohuone tarjoaa kuntalaisten osallisuudelle alustan ja paikan. Tiloihin voi tulla kuulemaan, missä mennään kuntasektorilla ja vaihtamaan ajatuksia siellä olevan henkilöstön, kaupungin työntekijöiden, päättäjien tai muuten vaan tuttujen kanssa. Sinne voi poiketa lukemaan tai lepuuttamaan jalkojaan kesken ostosmatkan tai tulla ihan asian perässä kysymään neuvoja. Matkailijakin voi saada tietoa esimerkiksi kaupungin nähtävyyksistä.

Olohuone muokkautuu käyttäjien toiveiden, aloitteiden ja ideoiden mukaan. Huone on avoinna kuntalaisille maanantaista 4.helmikuuta klo 10. alkaen.  Avajaispäivänä tarjolla on kahvia, lämmin vastaanotto ja nimikilpailu. Viikon kestävän nimikilpailun palkinnot arvotaan seuraavalla viikolla.