Mitä kuuluu?

Mitä kuuluu –haastekampanja muistuttaa varkautelaisia kysymään kuulumisia toisiltaan. Varkauden kaupungin teema vuodelle 2021 on Kohtaaminen. Korona-pandemian aikana toisen ihmisen kohtaaminen ja toisistamme välittäminen on tullut entistäkin tärkeämmäksi, sillä tiedetään, että poikkeusolot ja rajoitukset ovat lisänneet yksinäisyyttä ja pahoinvointia. Varkauden kaupunki aloittaa Mitä kuuluu –kampanjan, jolla muistutetaan kuulumisten kysymisen tärkeydestä. Saamme lukea tällä sivulla joka viikko varkautelaisten kuulumisia haasteketjun muodossa.

Keneltä olet tänään kysynyt mitä kuuluu?

Osallistu somessa!

Jos haasteketju ei osu omalle kohdallesi, voit osallistua haasteeseen myös omilla sosiaalisen median kanavillasi käyttämällä hashtageja

#mitäkuuluu #välitetään #yhdessä #osallistuoikeesti #varkaudessa

ja tägätä mukaan kavereita.

 

miia.jpg

 

Miia Haaja aloittaa Mitä kuuluu -kampanjan

Arki kuluu hyvin rutiininomaisesti rakentaen ja kotona perusasioiden äärellä pyörien. Kevään myötä valo ja lämpö lisääntyy mikä tuo toivoa taas hieman kivemmista ajoista, vapaa-ajan ulkoilu lisääntyy ja palapelien ja käsitöiden parista siirrytään luontoon. Pääsiäisen aika tietää lepoa!

Kampanjan idea on mainio, sillä haastava vuosi on erottanut ihmisiä toisistaan eikä kuulumisia välttämättä tule kyseltyä.

Aurinkoista kevättä ja positiivista mieltä!

 

 

 

marko etelärinne kuva.jpg

Marko Etelärinne

Mitäkö kuuluu? No ei koronaa kurjempaa. Tätä nykyä harvinainen neljän näytöksen viikonloppu edessä ja ensimmäiseen tässä yleisöä odotellaan. Kurjaa sinänsä kun maksimi katsojamäärä on rajattu 17 henkilöön mutta minkäs teet.

Kaipa tämä tästä joskus vielä kirkastuu ja onneksi ollaan menossa kohti kesää. Pääsee toivottavasti nauttimaan lämmöstä ja auringosta hämärässä kopissa istumisen vastapainoksi.

Tsemiä meille kaikille.

 

 

 

jaana kallio kuva.jpg

Jaana Kallio

Kevät keikkuen tulevi!

Koronasta huolimatta kevät on minulle voimaannuttavaa aikaa. Valon määrä kasvaa ja tunnun saavan siitä virtaa. Minusta on mukavaa seurata mitä kaikkea ”uutta” kotipihassa ilmestyy talven jälkeen esiin ja mitkä linnut palailevat etelän mailta läheiselle pellolle. 

Töitä paiskitaan, mutta onneksi työpäiväni luokanopettajan ovat kaikki erilaisia. Ei ole yksitoikkoista! Etäkokouksia riittää ja harrastaminenkin on osittain siirtynyt zoomiin tai vastaavaan. Onneksi Varkaudessa on vielä uimahalli auki ja voi käydä vesijuoksussa viikoittain! Yhteyksiä ystäviin yritän pitää yllä puhelimitse ja pihakahvittelut voisi aloittaa jälleen, kun nuo kahvilat ovat kiinni. Kotona on illat vähän samankaltaisia kaikki  mutta mummoilu piristää.

Toivotan kaikille valoisaa kevättä ja jaksamista omissa toimissaan!

 

jaana koistinen.jpg

Jaana Koistinen

Aurinkoista huhtikuuta!

Aurinkoiset aamut ja auringon lämpö energisoivat kiireistä kevättäni. Päivät ovat täynnä oppilaiden, huoltajien ja henkilökunnan tapaamisia etänä tai ihan kasvokkain. Kasvokkain – maskit päässä. Ihmeellistä kuinka pienten (mikro)eleiden merkitys korostuu tavatessa, kun ei näe kasvoja kokonaan. Oman mausteensa työhön ovat tuoneet etäpalaverit ja kaiken kaikkiaan työn digitalisoituminen.

Kevään seuraaminen on mielenkiintoista; muuttolintujen saapuminen, kärpästen ja ensimmäisten kukkien näkeminen ilahduttavat. Odotan kovasti ensimmäisen perhosen havaitsemista.Kämärillä kannattaa käydä seuraamassa muuttolintuja ja ennen kaikkea kosken mahtavaa pauhua.

Aamulla työmatkallani lauloivat peipponen ja mustarastas kilpaa auringolle ja keväälle.

Iloa ja valoa sinun kevääseen!

 

Nuorten talo

Nuorten Talolla kuviot pyörivät uuden normaalin mukaisesti. Näin monella tapaa meillä kysytään, mitä kuuluu. 
Terkuin Nuorten Talon väki!