Kanavamuseon tapahtumat

Talvipäivänseisaus:
Talvipäivänseisaus ajoittuu nimensä mukaan vuoden lyhimpään päivään, jolloin aurinko on pohjoisella pallonpuoliskolla katsottuna alimmillaan taivaalla etelässä ollessaan. Tällöin Taipaleen kanavamuseon piha-alueelle avautuu koko perheen yhteinen kävelytapahtuma.

Tätä ilmaista kävelytapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1997. Vuosi vuodelta Talvipäivänseisaus-tapahtuma on muovautunut eri yhteistyötahojen toimesta nykyiseen muotoonsa.

Taipaleen kanavamuseon piha-alueelle avautuu vuoden lyhimpänä päivänä koko perheen yhteinen kävelytapahtuma. Kulttuurielämyksiä tarjoavan tapahtuman tarkoituksena on rauhoittua ja hiljentyä joulun alla. Tunnelmaa luovat muun muassa lumi- ja tuliveistokset, valoteos ja taikametsä.

Tapahtuman aikana museo ja kahvio ovat auki. Kahvion jouluherkkuja varten on hyvä varata taskuun kolikoita. Tapahtumaan tullessasi muistathan varustautua heijastimin ja otsalampuin. Autopaikkoja on rajoitetusti tapahtuman läheisyydessä liikuntarajoitteisille. Tapahtumaan on vapaa pääsy!