Kanavamuseon tapahtumat

Kesällä 2020 toiminnassamme on rajoitteita yleisön ja henkilökunnan turvallisuuden vuoksi. Sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille näiden rajoitusten toimeenpanemiseksi tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi tartuntatautilain nojalla.

Vaikka näyttelytoiminta avataan yleisölle, niin opastuksia, tapahtumia tai työpajoja ei järjestetä toistaiseksi. Seuraamme tilannetta tarkasti ja tiedotamme tulevista tapahtumista ja toiminnan laajemmasta avautumisesta heti, kun saamme tarkempaa ohjeistusta ja lisätietoja.

 

Talvipäivänseisaus:
Talvipäivänseisaus ajoittuu nimensä mukaan vuoden lyhimpään päivään, jolloin aurinko on pohjoisella pallonpuoliskolla katsottuna alimmillaan taivaalla etelässä ollessaan. Tällöin Taipaleen kanavamuseon piha-alueelle avautuu koko perheen yhteinen kävelytapahtuma.

Tätä ilmaista kävelytapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1997. Vuosi vuodelta Talvipäivänseisaus-tapahtuma on muovautunut eri yhteistyötahojen toimesta nykyiseen muotoonsa.

Taipaleen kanavamuseon piha-alueelle avautuu vuoden lyhimpänä päivänä koko perheen yhteinen kävelytapahtuma. Kulttuurielämyksiä tarjoavan tapahtuman tarkoituksena on rauhoittua ja hiljentyä joulun alla. Tunnelmaa luovat muun muassa lumi- ja tuliveistokset, valoteos ja taikametsä.

Tapahtuman aikana museo ja kahvio ovat auki. Kahvion jouluherkkuja varten on hyvä varata taskuun kolikoita. Tapahtumaan tullessasi muistathan varustautua heijastimin ja otsalampuin. Autopaikkoja on rajoitetusti tapahtuman läheisyydessä liikuntarajoitteisille. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Toivomme, että vuoden 2020 Talvipäivänseisaus-tapahtuma pystytään järjestämään normaalisti. Tiedotamme asiasta heti kun tiedämme tilanteen kehittymisestä.