Museon tapahtumat

Täältä löytyy listattuna kuluvan vuoden tapahtumia. Tarkemmat tiedot tulevat tiedotukseen lähempänä ajankohtana joko tähän alle tai kaupungin uutisvirtaan.

Maksuton yleisöopastus: Kolmen piiri torstaina 28.3.2019 klo 17.00

Tutustuttaa kolmen tekstiilitaiteilijan Kolmen piiri –näyttelyyn tVarkauden taidemuseossa, Wredenkatu 5 A, 78250 Varkaus. Inka Kivalo on kuvakudoksen runoilija. Heli Tuori-Luutosella on omintakeinen ja vahva ilmaisu. Väriherkkyydellä ja varmuudella ovat syntyneet hänen uudet rakenteelliset työnsä. Riitta Turusen työt rakentuvat pienistä osista mosaiikin tapaan tai sitten kokonaisuuden luo sarja variaatioita teemasta. 

Varkauden museoiden näyttelyihin on aina vapaa pääsy!

Varkauden museoiden perhesunnuntai: Langat käsissä
Varkauden museoiden perhesunnuntai: Langat käsissä, by Lastenkulttuurikeskus Verso/Tiina K. Nissinen

 

Varkauden museoiden perhesunnuntai: Langat käsissä 31.3.2019 klo 10.00-16.00

Langoista ja kankaista saa loihdittua upeaa taidetta ja ne sopivat mainiosti kaikenlaiseen koristeluun! 

Langat käsissä perhesunnuntain 7.4.2019 ajankohta on siirtynyt pidettäväksi 31.3.2019!

Silloin ollaan jo pääsiäisen tunnelmissa ja työpajassa koristellaan värikkäillä langoilla ja kankailla pääsiäismunia, virpomavitsoja ja pääsiäiskortteja. Jos haluat koristella virpomavitsan, tuo oma pajunoksa tullessasi. Työpajassa pääset myös kokeilemaan oikeilla kangaspuilla kutomista. Pöytäkangaspuissa valmistetaan yhteistyönä kudonnainen johon voit kutoa raidan haluamallasi värillä. Myös perheen pienimmät ovat tervetulleita mukaan työpajan touhuihin vanhemman avustuksella.

Varkauden museoiden Kolmen piiri -tekstiilitaidenäyttelyyn pohjautuva työpaja toteutetaan yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus Verson kanssa. Kaikille avoin koko perheen työpaja on avoinna koko museon aukioloajan klo 10.00-16.00, voit tulla ja mennä kuinka haluat! Työpaja on maksuton ja Varkauden museoiden näyttelyihin on aina on vapaa pääsy.

Kuva: Lastenkulttuurikeskus Verso/Tiina K. Nissinen

 

kauneimmat koululaulut_AEN1465.jpg
Tehtaan koulun oppilaita , Varkauden museot/A.Ahlsröm Oyn kokoelma/Ivar Ekström

KAUNEIMMAT KOULULAULUT - Yhteislaulutilaisuus

Perjantaina 5.4.2019  klo 18.00 Tehtaan koulun salissa, Savontie 4, 78300 Varkaus. Vapaa pääsy!

Tuskin monikaan on unohtanut kouluaikojen musiikintunteja ja yhdessä laulettuja koululauluja. Tunnit eivät olleet vain musiikkia ja laulamista vaan laulujen kautta avartui koko maailmankuva, opittiin rakkautta kotia, kotiseutua ja isänmaata kohtaan. Maakuntalaulut kertoivat Suomen luonnosta, historiasta, ihmisistä, työstä ja suomalaisesta sisusta. Näin koululaulut olivat aikansa arvokasvattajia.

Nyt on tilaisuus kokea lapsuuden koululaulutunti uudelleen. 

Yhteislaulutilaisuuden laulattajana ja säestäjänä toimiva musiikinopettaja Marketta Kosunen on koonnut mukavan ohjelmiston. Lauletaan ainakin maakuntalauluja sekä sellaisia klassikoita, jotka yhä edelleen vuosikymmenten jälkeen ovat koulun musiikinkirjoissa, kuten Lapsoset ketterät kotihaassa, Oolannin sota ja On suuri sun rantas autius.

Tilaisuuden järjestää Varkauden museot, museo@varkaus.fi, 040 769 1010.

 

varkaus90_JD303_.jpg
Varkauden kaupungintalo, Varkauden museon kuva-arkisto, Varkauden museot/ Valokuvaamo Jänis

 

 

MUSEOIDEN YÖ

Perjantaina 17.5.2019 Kansainvälisen museopäivän aattona vietetään Varkauden museoilla, Wredenkatu 5 A, Museoiden yötä. Ohjelmassa mm. teeemailta Varkaus 90 vuotta ja Museoiden yön jatkot pubivisan merkeissä.

 

Asiasanat: