Museon tapahtumat

Täältä löytyy listattuna kuluvan vuoden tapahtumia. Tarkemmat tiedot tulevat tiedotukseen lähempänä ajankohtana joko tähän alle tai kaupungin uutisvirtaan.

 

SU 17.2.2019 klo 10.00 - 16.00 YSTÄVÄNPÄIVÄN TAPAHTUMA 

Ystävänpäivä on vanha perinne ja perinteeksi on alkanut muodostua myös Varkauden museoiden ja Varkauden Museonystävien järjestämä ystävänpäivän tapahtuma. Päivän tunnuksena on punainen sydän ja siihen kuuluvat suuret tunteet.

Klo 10.00 – 16.00 Varkauden Museonystävien Pieni Rakkauskahvila tarjoaa suussa sulavia herkkuja. Kannattaa istahtaa kahville ja nauttia ystävänpäivän tunnelmasta sekä osallistua museovisaan.

Klo 11.00 – 15.00 Tule juhlistamaan ystävyyttä osallistumalla neulegraffitin tekoon. Riikka-Piikan Neulekahvilan väki on ohjaamassa sydämen tai love lockin eli rakkauslukon tekoa. Voit tuoda mukanasi omat puikot ja langat tai käyttää Neulekahvilan tarvikkeita. Osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla virkkuumestari. Riittää, että koukku kestää kädessäsi ja olet innokas. Työpaja on maksuton, sillä valmistuneet tuotokset tulevat olemaan osa vielä salaista taideteosta. Siis tule ja jätä sydämellinen jälkesi keväällä julkistettavaan neulegraffitiin.

Klo 12.00 ja 14.00 Tervetuloa musisoimaan! Kaikuuko kansanlaulut mielessä, heiluuko heili sydämessä musiikin tahtiin vai onko aika löytää uusi polku tuttuihin lauluihin? Täytämme museon musiikilla, kansanlaulujen sävelet ja sanat yhdistävät meidät hetkeksi nauttimaan yhteisestä hetkestä. Tunnelmaan johdattaa sinut Marjo Matilainen. 

Klo 13.00 Yleisöopastus Helmi Maria Leppäkosken Matkani taiteessa -näyttelyyn, joka esittelee eri tekniikoita käyttävän rohkean kokeilijan.

Ystävänpäivän ohjelman on maksutonta ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Pienessä Rakkauskahvilassa hoituvat herkkuostokset vain käteisellä, kun taas MuseoPuodin tuotteita voi maksaa käteisellä tai kortilla.

Tervetuloa tapahtumapäivään Varkauden Museonystävien moton mukaan - Ystävä on museossa-.

 

KOKO PERHEEN METKA MUSEOMATKA osana Talvi-Vekara -tapahtumaviikkoa

TI-TO 5.3.-7.3.2019 klo 10.00-17.00 

PE 8.3.2019 klo 10.00-16.00

SU 10.3.2019 klo 10.00-16. 00

Metka museomatka haastaa perheet mukaan hauskoihin tehtäviin, jotka löytyvät Helmi Maria Leppäkosken Matkani taiteessa ja Teollisuuden tekijät –Kymmenen tarinaa tehtailta -näyttelyistä. Tehtävissä tutustutaan taideteosten herättämiin tunteisiin, etsitään toistuvia symboleita ja outoja teollisuuden esineitä. Omaa luovuutta voi käyttää piirtämällä ikiomia versioita teoksista ja valokuvista.

Museosta voi löytyä joku hassutuskin - saas nähdä mitä kaikkea museoväki keksiikään.

Varkauden museoissa voit myös aloittaa tai jatkaa valtakunnallista museohaastetta 2019, jossa tutustutaan vuoden aikana 50 haasteen kautta Suomen erilaisiin museoihin. Tutustu haasteeseen https://museot.fi/museohaaste.

Metka museomatka on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Varkauden museoiden näyttelyihin on aina vapaa pääsy. Kannattaa myös tulla tutustumaan MuseoPuodin valikoimiin.

Asiasanat: