Museon tapahtumat

Täältä löytyy listattuna kuluvan vuoden tapahtumia. Tarkemmat tiedot tulevat tiedotukseen lähempänä ajankohtana joko tähän alle tai kaupungin uutisvirtaan.

Tapahtumat joulukuussa 2019:

3.12.2019 Historiapaussit tasatunnein klo 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00.

Syvenny hetkeksi asiantuntijan johdolla historiaan ja hengähdä keskellä kiireistä arkipäivää. Tarkastelussa on yksi esine tai kuva näyttelystä OTSIKOISSA! Warkauden Lehti 100 vuotta.

Historiapausseille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Kukin paussi kestää kerrallaan noin 20 minuuttia.

Varkauden museoiden näyttelyihin ja historiapausseille on vapaa pääsy! Kannattaa tutustua myös MuseoPuodin tuotteisiin.

 

12.12.2019 klo 17.00 Maksuton yleisöopastus Warkauden Lehti 100 vuotta näyttelyyn 

OTSIKOISSA! -näyttelyn yleisopastus tutustuttaa Warkauden Lehden kunniakkaaseen historiaan. Lehtikuvat ja sitaatit kertovat paitsi lehden kehittymisestä myös Varkauden merkittävistä tapahtumista ja ilmiöistä eri vuosina. Samalla kun Warkauden Lehti täyttää sata vuotta, saavuttaa Varkauden kaupunki 90 vuoden iän.

Oman lehden saaminen paikkakunnalle oli merkittävä tekijä kauppalan ja myöhemmin kaupungin muodostumisessa. Oma ”Varkauslehti” on ollut tärkeä varkautelaisen identiteetin muodostumisessa.
Näyttelyssä käsitellään Warkauden Lehden uutisoimia tapahtumia teemoilla uutiset, urheilu, teollisuus, kulttuuri ja kaupunki. Oman teemansa on saanut myös paikallislehdelle tyypilliset pikku-uutiset.

Yleisopastus on maksuton ja Varkauden museoiden näyttelyihin on aina vapaa pääsy. Kannattaa tutustua myös MuseoPuodin tuotteisiin.

17.12.2019  klo 16.00 - 20.00 Rakelin päivän tapahtuma Varkauden museoissa, vapaa pääsy.

 

Tapahtuma juhlistaa sekä taiteen keräilijä Rakel Kansanen-Toivolan nimipäivää että Warkauden Lehden ensimmäisen näytenumeron ilmestymispäivää 100 vuotta sitten.

tiedotekuva239väri.jpg

 

Klo 16.00 alkaen avautuu perinteinen Varkauden Museoystävien "JouluBuffetti", jossa on tarjolla vapaaehtoista maksua vastaan glögiä ja muita jouluisia herkkuja.

Klo 16.00 Ristikonratkojien tunti
Ristikkoharrastaja Jouko Nyyssösen johdolla ratkotaan Warkauden Lehden satavuotisnäyttelyn juhlaristikkoa ryhmätyönä. Ristikon ratkaisseiden ryhmien kesken arvotaan palkintoja.

Klo 17.30 Uutiskatsaus 100 vuoden takaa

Klo 18.00 Tekstiilitaiteilija Maija Kansasen tuotanto valokuvin kerrottuna, FK Pirkko Tenkama

 

 

Asiasanat: