Museon tapahtumat

Täältä löytyy listattuna kuluvan vuoden tapahtumia. Tarkemmat tiedot tulevat tiedotukseen lähempänä ajankohtana joko tähän alle tai kaupungin uutisvirtaan.

VEKARA-VARKAUS VARKAUDEN MUSEOILLA

Varkauden pitkä ja vaiherikas historia pitää sisällään useita merkkihenkilöitä, jotka ovat vaikuttaneet yhtälailla varkautelaisten kuin koko Suomen kansan elämään.

Varkautelainen innovatiivisuus ulottuu kauas vuosikymmenten taakse ja sen hedelmistä on voitu nauttia niin arjessa kuin juhlassakin.

Varkautelaiset Merkkihenkilöt ja Niiden Olinpaikat -kierros on tarkoitettu kaikille Varkauden historiasta, kulttuuriperinnöstä sekä vanhoista valokuvista ja valokuvauksesta kiinnostuneille.

Järjestämme omatoimisen Varkautelaiset Merkkihenkilöt ja Niiden Olinpaikat -kierroksen Varkauden ympäristössä. Olemme sijoittaneet Varkauden kaupunkialueelle ja sen läheisyyteen yhdeksän Varkauden merkkihenkilöistä kertovaa taulua. Kierroksen voi kiertää satunnaisessa järjestyksessä tai käydä vain osan kierrosta. Taulut löytyvät Puurtilan koululta, Ylä-Kankun hautausmaalta, Satakunnankadulta Koivula IV:n kohdalta, Kalapirtiltä, Esa Pakarisen puistosta, Lehtoniemen tehtaan muistomerkiltä, Koivikkopuistosta, Keskuskentältä sekä Turjanvirran uimarannalta.

Kierroksen aineisto PDF -julkaisuna:

 

 

Asiasanat: