Marian sydän -näytelmä 20.1.2018

Näytelmä vie katsojan itsenäistyvän Suomen kuohuviin alkuvuosiin ja piirtää hersyvää ajankuvaa 1900-luvun alun suomalaisista taiteilijoista. Näyttelijät heittäytyvät rooleihinsa vaihtaen tyyliä nauruhermoja kutkuttavasta Suomi-filmin tunnelmasta aina herkkään kamaridraamaan asti.

Marian sydän 7 Kirsti Valve, Antti Korhonen © Andreas Janett
Kirsti Valve, Antti Korhonen © Andreas Janett

"Marian sydän on uusi koskettava, mukaansatempaava ja humoristinenkin musiikillinen näytelmä, joka piirtää kuvaa persoonallisen monisärmäisestä, voimakastahtoisesta savolaisesta naisesta ja kirjailijasta Maria Jotunista. Jotuni herättää aikalaisissaan suuria tunteita ihailusta moraaliseen paheksuntaan. Näytelmän ytimessä nähdään myös Jotunin taiteeseen ja elämään vahvasti vaikuttaneet kaksi miestä: aviopuoliso, uuttera tutkija, professori Viljo Tarkiainen ja nuoruuden rakastettu, kirjailija Joel Lehtonen. Näytelmä vie katsojan itsenäistyvän Suomen kuohuviin alkuvuosiin ja piirtää hersyvää ajankuvaa 1900-luvun alun suomalaisista taiteilijoista. Näyttelijät heittäytyvät rooleihinsa vaihtaen tyyliä nauruhermoja kutkuttavasta Suomi-filmin tunnelmasta aina herkkään kamaridraamaan asti.

Marian sydämen keskiössä nähdään nainen, joka ei jää elämänsä miesten varjoon. Juuri itsenäistyneen Suomen kiihkeässä  ilmapiirissä Maria Jotuni joutuu tekemään suuria valintoja järjen ja rakkauden välillä. Marian sydämessä näyttelevät TV:stäkin tutut Kirsti Valve, Teijo Eloranta sekä näyttelijä-muusikko Antti Korhonen, joka vastaa myös näytelmän musiikkidramaturgiasta. Korhonen on säveltänyt näytelmän musiikin rakastettuihin Eino Leinon, Joel Lehtosen ja Aleksis Kiven runoihin. Tyylillisesti sävellykset hakevat vaikutteita kansanlauluista ja romantiikan perinteestä."

Marian sydän 7 Kirsti Valve, Antti Korhonen © Andreas Janett
Kirsti Valve, Antti Korhonen © Andreas Janett