Vekara-Varkauden museoiden työpajat 10.-16.6.2019

VEKARA-VARKAUDEN MUSEOIDEN TYÖPAJAT

vekarantiedotuskuva_JD450_v%C3%A4ritetty.jpg?itok=YqDUiTOU
Varkauden museoiden Vekara-Varkauden työpaja, Varkauden museot, Valokuvaamo Jänis

Seikkailu: Tutkiva toimittaja paljastaa salaiset ystävät

Warkauden Lehden päätoimittaja on viettänyt unettomia öitä tehdessään artikkelia ystävyydestä lehden 100-vuotisjuhlanumeroon. Jutussa raportoidaan myös Varkauden kaupungin 90-vuotissynttäreistä.

Mutta… lehtijutusta on karannut tärkeitä ystävyyteen liittyviä sanoja. Toimitukseen tulleen nimettömän vihjeen mukaan erilaiset kaverukset ovat napanneet sanoja haltuunsa. Onko tapahtunut varkaus?

Tämän ongelman ratkaisuun tarvitaan nyt tutkivaa toimittajaa. Tehtäväsi on selvittää, ketkä ovat keskenään salaisia ystäviä ja mitä sanoja on napattu pois päätoimittajan artikkelista. 

Keskeneräinen artikkeli ja vihjeet salaisten kavereiden paljastamiseen julkaistaan Warkauden Lehdessä tiistaina 11.6.2019 sekä www.varkaus.fi/museot -sivulla.

Paperisen artikkelin voi myös hakea Varkauden museoista, ti-to klo 10-17, pe 10-16, Wredenkatu 5 A, 78250 Varkaus.
Vapaa pääsy!

Varkauden museot on avoinna Vekara-Varkaus viikolla ti-to klo 10-17, pe-su klo 10-16. Varkauden museoihin on aina vapaa pääsy.

Järjestäjät: Varkauden museot ja Warkauden lehti

Seikkailu on osa Vekara-Varkaus Festivaaliviikkoa.

 

kanavan_vekaran_tiedotuskuva_0.jpg?itok=CWyTvJKp
Taipaleen kanavan Vekara-Varkauden työpaja, Varkauden museot

BONGAA LINNUT!

10.–16.6.2019 klo 10.00–18.00 Nonstop

Taipaleen kanavamuseo

Taipaleen kanavamuseon työpajassa voit olla kuin lintutieteilijä Julius von Wright, joka toimi Taipaleessa kanavankaitsijana ja käsöörinä vuosina 1862-1875. Tutustu nukkevitriineihin ja bongaa niistä lintuja. Tunnistatko lajit? Pääset värittämään suomalaisia lintuaiheita mallien mukaan tai ihan oman mielesi mukaisesti.

Raija Laitisen Haminalahden kartanon kesäpäivä 1830 -näyttelyssä on 24 kolmiulotteista tarinallista tuokiokuvaa von Wrightien perheen ja palvelusväen elämästä. Suvun tunnetuimpia jäseniä ovat lintuaiheistaan tunnetut taiteilijat ja ornitologit Magnus, Wilhelm ja Ferdinand von Wright. Taipaleen kanavamuseoon on vapaa pääsy.

Vapaa pääsy