Animalistic

19.2.2021 – 2.5.2021

Minna Herrala

ANIMALISTIC

Piirustuksia ja pieniä installaatioita

Aiheen perusteella tekniikkansa valitseva kuvataiteilija Minna Herrala (s.1964 Hankasalmi) käsittelee teoksissaan sitä, kuinka kohtelemme toisiamme, eläimiä ja luontoa. Kaiken kattava teema on empatia. Animalistic-sarjan piirustuksissa Minna Herrala nostaa esille yksittäisiä eläimiä tai eläinlajeja esimerkeiksi meillä tai muualla maailmassa eläimiin kohdistuvasta epäeettisestä kohtelusta ja hyväksikäytöstä. Taiteilija uskoo, että vaikeistakin asioista voi kertoa positiivisen, korjaavan sanoman kautta.

Ihmisellä on omituisen kaksijakoinen suhtautuminen eläimiin. Toisen ihmisen lemmikkieläin on toiselle pihvi. Samalla eläinlajilla voi olla useita statuksia, joiden mukaan sitä kohdellaan, ja jonka mukaan se ansaitsee oikeutensa. Eläintarhassa ketun oikeutena on liikkua ja elää rajoitetulla, mutta huomattavasti suuremmalla alueella, kuin lajitoverillaan tarhaketulla. Luonnossa vapaana elävää kettua metsästetään lähinnä huvin vuoksi.

Minna Herrala asuu Seinäjoella, jossa hän on kutsuttuna mukana Seinäjoen Taidehallin 2020 näyttelyssä What´s like to be an Animal. Viimeisimpiä ulkomaisia näyttelyitä 2018 YK:n päämajan näyttelytilassa 4 WG Gallery Pink-näyttely Syöpäsäätiön tukemiseksi, kotimaassa 2018 Jatkuvuus / La Continuita Galleria Rantakasamissa Helsingissä, 2020–2021 näyttelyitä BELA Biennaali Kaapelitehtaalla Helsingissä.

Lisää taiteilijasta: minnaherrala.com