Tuuli Mukka Ihmisen kuva

Sekatekniikkateoksia

14.01.2011 - 27.02.2011
Varkauden taidemuseo

Tuuli Mukka (s.1966 Pello) on lappilainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Rovaniemellä. Hänen päämääränsä on kuvata ihmistä. Hyvin maalauksellisten sekatekniikkateosten pohjana on valokuva, käsitelty ja maalattu, kollaasimaisesti paljastettu tai piilotettu. Ihmisen kuva-sarja on syntynyt vuonna 2010, jolloin Tuuli Mukka työskenteli myös Lapin taidetoimikunnan residenssissä Berliinissä. Näyttelyn teokset ovat vuosilta 2008-2010.

”Yksi määränpääni on kuvata ihmistä ja niitä moninaisia rakennelmia, joita on sisällämme, joita teemme ympärillemme ja joiden vaikutuspiirissä elämme.” Ihmisen kuva-näyttelyn maalauksia voi luonnehtia tämän ajan fotomontaaseiksi, niissä on jotain vanhaa ja jotain uutta, symboliikan keinoin näkyvää ja näkymätöntä.

Tuuli Mukan ensimmäinen yksityisnäyttely oli Rauman taidemuseossa vuonna 1983, samana vuonna hänen teoksiaan oli esillä Lapin läänin aluenäyttelyssä Kemin taidemuseossa. Hän on kuvataiteilijana Taidemaalariliiton, Lapin taiteilijaseuran ja

Oranki Art Oy:n jäsen ja myös graafinen suunnittelija (1996). Hänen teoksiaan on Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmissa Rovaniemellä, Yrjö A. Jäntin kokoelmissa Porvoossa, Kalevan kokoelmissa Oulussa, Aineen taidemuseon kokoelmissa Torniossa sekä ulkomailla Matti Miliuksen taidekokoelmassa Virossa sekä Tampere Maja-säätiön kokoelmissa Virossa. 

CV Tuuli Mukka, by Tuuli Mukka