Ville Laaksonen Kolmas silmä

NettiLaaksonenKolmassilmä.jpeg
Ville Laaksonen on teemanäyttelyllä Kolmas silmä Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton stipendiaattina Varkauden taidemuseon kesänäyttelyn taiteilija ajalla 27.5.-2.9.2012., by Ville Laaksonen

 

27.5 - 2.9. 2012
Stipendinäyttely, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry

Turkulainen kuvataiteilija Ville Laaksonen (s.1978) näyttely Kolmas silmä Varkauden taidemuseossa on Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton vuoden 2012 stipendinäyttely. 
Laaksosen suurikokoisten maalausten ja veistoksen muotoon laajenevien teosten lähtökohta on psykologisen kuvan liitossa henkiseen yhteyteen.
 
Laaksonen tarkastelee maailmaa kolmekymppisen miehen näkökulmasta suhteessa kestäviin elämän arvoihin. Teokset ovat anarkistinen osoitus uskosta ihmisen ja elämän välillä. Laaksosen teosten henkinen lähtökohta on kaunotaiteellisessa traditiossa. Taiteilija ei usko pintapuoliseen kaunisteluun tai aiheilla “söpöilyyn”. Samoin hän hylkää provosoivan negatiivisuudella mässäilyn, puhuen voimakkaasti positiivisuuden ja kauneuden puolesta.
 
Pyrkiessään kohti absoluuttista, Laaksonen käy painia elämän filosofisten päämäärien keskellä. Teos teokselta hän haastaa itsensä tutkimaan kohtaamisen mahdollisuutta uudesta näkökulmasta. Tuloksena esittävä ja abstrakti risteytyvät, sisäisen kokemus sulautuu ulkoiseen havaintoon, rakenne hajoaa ja muoto syntyy uudelleen. Äärettömyys synnyttää tunteen tavoittamattomalta tuntuvasta toisesta. Miksi tehdä ylipäätään mitään, jos ei tiedä sen olevan totuus? Merkityksellisyys tuntuu lihassa ja järkeistää tunteen: Se on kaunista ja se on rakkaus.
 
Ville Laaksonen (s.1978) on kuvataiteilija ja kuraattori. Hän toimii aktiivisena taidemaalariliitossa ja on jäsenenä Helsingin taiteilijaseurassa, Turun taiteilijaseurassa, sekä taiteilijaseura Arte ryssä. Laaksonen työskentelee myös kuraattorina, järjestäen teemallisia näyttelyitä. Laaksonen on Suomen Kuraattorien Yhdistys, SKY ryn jäsen ja hänelle on myönnetty Paolon säätiön kuraattoriapuraha vuodelle 2011-12. Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton lisäksi näyttely on saanut tukea Taiteen keskustoimikunnalta ja Turun kaupungilta.
 
Varkauden taidemuseon näyttelyn kanssa samanaikaisesti Laaksonen on kutsuttu järjestämään yksityisnäyttely Pyhän Henrikin Taidekappelissa, Turussa. Taidekappelissa esillä oleva näyttely kantaa nimeä Neljäs ulottuvuus.
 
Taidemaalari, kuraattori Ville Laaksosen (s.1978 Turku) ajatuksia taiteen tekemisen sisällöstä hänen verkkosivuiltaan http://www.laaksone.com/.
 
Taiteilijan CV:
CV Ville Laaksonen, by Ville Laaksonen

Varkauden taidemuseo

Wredenkatu 5 A 78250 Varkaus
040-769 1010   www.varkaus.fi/museot
Avoinna: ti-to 10-17, pe ja su 10-16
 
Suljettu 22.-24.6.2012

Lisätietoja:

Ville Laaksonen

ville.laaksonen@gmail.com

www.laaksone.com

+358-50-3537071