Taidekartta Varkaudessa

Valde Hassinen, Tuija Hirvonen-Puhakka, Eve Huttunen, Tuula Liimatta, Merja-Leena Määttälä, Helena Vartiainen

Muutos ihmisessä, rakennemuutos kuuden taiteilijan silmin

31.05.2013 – 08.09.2013

 
Varkauden taidemuseo ja ulkoteokset alueella Päiviönsaari-Taipaleentie-
Hertunranta-Taulumäki
 
Muutos kaikkine vivahteineen on avoin teema, jolla Taidekartan kuusi taiteilijaa ovat esillä Varkauden kaupunkikuvassa kesän 2013. Varkauden taidemuseosta kunkin taiteilijan henkilön esittelevä kioskityyppinen näyttely jatkuu ulkotiloissa eri pisteissä, taide on tuotu lähelle yleisön kohtaamia virkistysalueita ja palvelupisteitä. Taidekartta arvioi ulkopuolisen silmin ja taiteen keinoin muutosta Varkaudessa. Yleisölle Taidekartta Varkaudessa on vuorovaikutteinen kokemus kaupunkimiljöössä, ulkona museosta.
 
Taiteilijat Taidekartta ry:n takana ovat Valde Hassinen, Tuija Hirvonen-Puhakka, Eve Huttunen, Tuula Liimatta, Merja-Leena Määttälä ja Helena Vartiainen. Yhdistys on Enossa, maaseudulla asuva taiteilijoiden yhteenliittymä, joka on järjestänyt vuodesta 2005 Enon Taidekartta-tapahtumaa taiteilijatilavierailuineen. Viimeisimmäksi Taidekartta on ollut esillä Imatran taidemuseossa, nyt kutsuttuna Varkaudessa.  
 
Taidekartan taiteilijat näkevät mahdollisuutena taideteosten tuomisen teollisuus-paikkakuntana tunnetun Varkauden viheralueille, merkaten samalla rakennetun ympäristön aktiivisia paikkoja.
 
Taiteilijoiden paikkoja ovat Päiviönsaaresta bussikatokset, Wredenkadun kahden taloyhtiön, Varkaus-saaren ja Pehesaaren aidat, Tyyskänhovin piha-alue puineen, Itsenäisyyden puisto ja kadunvarren puusto, Ahlströminkadulta Varkauden seurakuntaviraston Majakka ikkunanäyttelynä ja Taipaleentien varsi Stora-Enson kohdalta.
 
Taipaleentieltä näyttelykohteet jatkuvat Hertunrannan suuntaan, jossa taideteoksia on kesäkahvilan alueella ja rannan kävelytieosuudella. Näyttely päättyy Varkauden näköalatornin, Terassi Kahvila Tornin tiloihin Taulumäellä. Kussakin kohteessa on taideteosten lisäksi kuvallinen taiteilijaesittely.   
 
Näyttely alkaa torstaina 30.5.2013 oppilaitoksille ja kouluille suunnatulla Taidekartta-päivällä. Yleisölle näyttely avautuu perjantaina 31.5.2013. Näyttelyyn liittyy yleisölle jaettava Taidekartta sekä näyttelyn teemaa jatkava kuvasuunnistus yhdessä Warkauden lehden kanssa.  
 
Taidekartta Varkaudessa 31.5. - 8.9.2013, by Varkauden kaupunki / Museot

 

CV Valde Hassinen, by Valde Hassinen
CV Tuija Hirvonen-Puhakka, by Tuija Hirvonen-Puhakka
CV Tuula Liimatta, by Tuula Liimatta
CV Merja-Leena Määttälä, by Merja-Leena Määttälä
CV Helena Vartiainen, by Helena Vartiainen

 

Lisää taiteilijoista: http://www.enontaidekartta.fi/fi/index.cfm

 
OHEISTAPAHTUMAT:
30.5.2013   Taidekartta-päivä kouluille ja oppilaitoksille.
11.6.-14.6.2013 ja 16.6.2013
Vekara-viikolla Varkauden pienoismaailman rakennustyöpaja Varkauden museot/Wredenkatu 5 A. Lapset ja aikuiset tervetuloa ideoimaan nykyistä ja tulevaisuuden kaupunkia, pohjana Varkauden 1916 kartta. Työpajat toteutetaan yhdessä Lastenkulttuurikeskus Verson kanssa. (Tapahtuma ei la 15.6.2013)

14.6.-16.6.2013  museon aukioloaikoina pe ja su 10-16
Vekara-kuvasuunnistus yhteistyössä Varkauden Lehden kanssa. Tehtävien palautus aukioloaikojen ulkopuolella Varkauden museoiden postilaatikkoon Taidekeskus Väinölän puoleisella ovella. 
 
Varkauden museot
Wredenkatu 5 A
78250 Varkaus
040-769 1010
 
Avoinna           ti-to 10-17, pe ja su 10-16
Suljettu           ma ja la, juhannuksena 21.6.-23.6.2013
 
Muina aikoina museo on avoinna ryhmille tilauksesta 040-769 1010    museot@varkaus.fi